Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Sälja event biljetter – smidigt för alla

Att sälja biljetter till sitt event har aldrig varit enklare än nu. Detta låter sig enklast göras med Magnet, det kraftfulla verktyget som Paloma har utvecklat för att användas i organisation, planering och genomförande av event. Över Magnet sköter du försäljningen av biljetter och betalning.

Till att börja med så tillåter Magnet att man delar upp biljetterna i olika kategorier. Man kan ha till exempel ha VIP-biljetter, halvdagsbiljetter, ståplatsbiljetter eller helgbiljetter. Dessa kan designas helt efter tycke och smak. Den kan vara bra att komma ihåg att ju fler olika prisklasser man erbjuder desto fler biljetter säljer man, åtminstone enligt gängse ekonomiskt tänkande. Naturligtvis utan att det blir för rörigt. Men det handlar i slutändan om betalningsvilja, och att tillgodose denna hos så många grupper som möjligt. Magnet låter dig alltså erbjuda olika typer av biljetter, anpassat efter olika plånböcker.

Över Magnet sköter du alltså försäljning och betalning. Besökaren får sedan biljetten i elektronisk form och behöver endast skriva ut den. Varje biljett har en streckkod och scannas enklast av vid eventets entré. Betalning sker via Magnet, via faktura eller betalkort.

Detta är ett smidigt system, vilket tillåter dig som organisatör att ägna dig åt andra saker. Man ser sedan via Magnet hur många biljetter som är sålda. Man kan naturligtvis begränsa antalet biljetter som är ute till försäljning, antingen det totala antalet eller antalet inom varje kategori (om man nu använder sig av flera olika typer av biljetter).

Att sälja biljetter elektroniskt har också den fördelen att man får tillgång till kundens persondata, alltså namn, adress och e-post. I samband med biljettköpet sparas dessa data och ett kundregister byggs upp som man kan använda för nyhetsbrev eller andra utskick.

Magnet erbjuder vidare flera olika sätt att föra statistik över ens kunder. Efter avslutat event har Magnet också en enkätfunktion som ger värdefull information om hur kunden upplevde evenemanget. Detta kan vara en mycket viktig del i utvärderingen av projektet, och användas som grund för nästa event.

Besök Paloma.se för deras verktyg för att sälja event biljetter.

23 Mar 2013