Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Semester i Turkiet

Turkiet är ett av det mest besökta länderna i världen, främst tack vare solen och badstränderna längs Medelhavet - men Turkiet har så mycket mer, bland annat bra och prisvärd shopping, utsökt mat, massor av sevärdheter och så klart en lång och spännande historia. Mixen av Europa, Mellanöstern och Asien ger dessutom en speciell känsla.

Under antiken var Turkiet ett viktigt område och faktum är att området som nu utgör Turkiet är ett av de äldsta kontinuerligt bebodda områdena i världen. Är man intresserad av äldre byggnader, arkitektur och historia har man alltså mycket att se och uppleva i Turkiet.

Eftersom Turkiet har en så lång och spännande historia så finns det gott om sevärdheter i landet. Här är några av de mest kända och populära sevärdheterna i Turkiet:

• Ankaras ruiner. Om du befinner dig i Ankara får du inte missa att besöka ruinerna från den romerska teatern och det romerska badet. De är ända från 200-talet. I närheten finns också Julians pelare som är från 300-talet.

• Aya Sofia. I Istanbul ligger kyrkan Aya Sofia från 538 som först var kyrka, därefter moské och numera museum. En jättestor, imponerande och oerhört vacker kyrka.

• Patara. Strax väster om Antalya ligger staden Patara. Där finns en av Turkiets absolut bästa stränder – två mil lång och med häftiga romerska ruiner längs sandbankarna. I Patara finns också ett av landets bästa nattliv.

• Alanyas borg. I Alanya finns en gammal borg som står alldeles vid havet, uppe på en kulle. Den är belyst om kvällarna och helt makalös. Under borgen ligger Damlatasgrottorna vars luft sägs ha en läkande verkan för astmatiker.

De bästa årstiderna att besöka Turkiet är under våren och hösten. På somrarna är det väldigt varmt, nästintill outhärdligt och om vintrarna kan det vara svårt att ta sig fram i vissa delar av landet eftersom det kommer massor av snö.

11 Oct 2012