Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Seth MacFarlane: Mannen bakom Family Guy

Seth studerade animation på Rhode Island School of Design (College) och fick snabbt jobb som animatör inom TV-branschen. Första anställningen var på Hanna-Barbera där han bland annat var med i produktionerna till Johnny Bravo, Cow and Chicken och Dexters Laboratorium. Det stora genombrottet kom när han skapade sin egen serie som han döpte till Family Guy (1999).

Tack vare denna serie har Seth fått flera utmärkelser som t.ex. två Prime Time Emmy Awards, en Annie Award samt ”Film and Videoperson of the Year” av Webby Awards.

Men han nöjde sig inte med framgångarna utan skapade ytterligare en serie, Seth MacFarlane´s Cavalcade of Cartoon  Comey (2008). Denna lanserades endast på Youtube och fick direkt en stor fanskara. Senare kom han även att producera animerade serier åt TV-bolaget Fox. Den mest framgångsrika serien där var Larry and Steve som snabbt fick bästa sändningstid och stor popularitet.

En multikonstnär

Även om det är genom Family Guy som Seth har gjort sig mest känd är han en mulitkonstnär som även har framgångar inom skådespeleri, som en god talare och röst till filmkaraktärer.

Inom skådespeleri har han gästspelat i TV-serierna Gilmore Girls, The War at Home och Flashforward. Dessutom har han bidragit med röst till flera karaktärer som bland annat Hellboy.

Seth har också blivit känd för sina goda egenskaper som sångare och har uppträtt på scener som Royal Albert Hall och Carnegie Hall. Hans debutalbum, Music is better than words, släpptes 2011.

Genom sin scenvana, att vara folkkär och sitt kändisskap fick Seth förmånen att vara värd på Academy Awards 2013. Förutom att vara värd var även Seth nominerad i kategorin ”Bästa Låt”. Detta med den egenskrivna Everybody Needs a Best Friend.

Som om det inte skulle räcka så är även Seth starkt engagerad för homosexuellas rättigheter vilket han ofta är ute och pratar om på högskolor.

8 Apr 2013