Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Shia Labeouf: Började som ung stand-up

Redan som 10-åring var Shia Labeouf en uppskattad talare på lokala stand-up klubbar. Han beskrevs som att han hade en ”50-årings sätt att prata” trots sin låga ålder. Han lyckades även få kontakt med Maneger genom att ringa upp bolaget och uppge sig för att vara sin egen chef.

Men det var inte ett brinnande intresse för stand-up och skådespeleri som fick honom att välja denna bana. Han har själv sagt i en intervju att han gjorde det eftersom hans familj var i ekonomiska svårigheter. Idén hade han fått när han träffat en barnskådis som uppenbarligen hade allt det som Shia velat ha i livet.

Hans tidiga framgångar gjorde att de större bolagen fick upp ögonen för honom och som 17-åring kom hans nästa stora steg i karriären.  Han blev först känd för den yngre publiken då han var med i Disney Channels TV-serie Even Stevens samt hade en roll i barnfilmen Holes (2003). Året efter testade han vingarna som regissör med filmen Let´s Love Hate och fortsatte sedan sin regissörsbana genom att ta sig an musikvideon till låten I never knew you av rapparen Cage.

Genombrottet och handbrottet

Det filmmässiga genombrottet kom 2007 med filmen Disturbia. Recensenterna gav lysande omdömen och kommande år fick han möjligheten att medverka i större produktioner som Indiana Jones (2008) och Eagle Eye (2008). För bägge dessa filmer fick han blandade recensioner men regissörerna trodde på hans kapacitet vilket inte minst visade sig när han fick en roll i Transformersfilmerna.

Under inspelningen av den första filmen fick delar av manuset skrivas om eftersom Shia skadade sin hand i slutet av 2008. För att han skulle kunna genomföra hela inspelningen fick därför scener förändras så att han hela tiden kunde skydda sin skadade hand. Men oturen skulle förfölja honom. I slutet av filmen fick han ett slag i ögat och skadade sig. Efter sju stygn och två timmars vila kunde de sista scenerna spelas in.

De mest kända filmerna som Shia medverkat i är Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), Transformers; Revenge of the Fallen (2009) och dess uppföljare Transformers; Dark of the Moon (2011).

7 Apr 2013