Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

SHL har blivit en succé

Inför den första säsongen av Svenska Hockeyligan var det många som var skeptiska mot denna nyhet, både namnet och de förändringar som har gjorts i hur slutspelet ska se ut. Hur kunde man ta bort det gamla klassiska namnet Elitserien i ishockey? Vad var idén med att byta till ett internationellt namn? När det här skrivs, någon månad in i säsongen 2013/14, är det emellertid inte svårt att se att namnbytet och de strukturella förändringarna har varit bra för svensk ishockey.

Diskussionerna kring Elitseriens vara eller icke vara har gått varma under flera år. Namnet Elitserien har inte varit särskilt gångbart utomlands. Dessutom är ju namnet nära kopplat med mängder av andra sporter i Sverige. En ytterligare faktor att ta med är att föreningen bakom den högsta serien inom svensk ishockey heter just Svenska Hockeyligan.

Hur har succén då visat sig? Jo, för det första är det gamla namnet Elitserien helt raderat från fansens språkbruk. Det finns ingen supporter som använder det gamla namnet längre. Det är SHL för hela slanten. För det andra upplevs hela organisationen bakom serien som mer professionell.

Förändringarna inför säsongen handlade inte enbart om ett enkelt namnbyte. Föreningen Svenska Hockeyligan har gjort stora insatser för att göra hela konceptet mer professionellt och mer säljande.

Nytt format för fler matcher och mer spänning

Det nya formatet gäller för slutspelet och för att se hur formatet tas emot av klubbar, spelare och fans får vi vänta ett tag. Klart är dock att formatet bör göra att det blir mer spänning ända till slutet. Det är nämligen bara de sex bäst placerade lagen i serien som direkt är klara för kvartsfinal. Lag 7-8 får möta lag 9-10 i kvalmatcher för att ta sig till slutspelet.

Intressant att notera är också att det finns indikationer på att Svenska Hockeyligan önskar slopa Kvalserien. I stället är önskemålet att de två sämst placerade lagen i serien ska spela direkta play-off mot de bäst placerade lagen i Hockeyallsvenskan. Helst skulle väl SHL-lagen vilja ha en stängd serie, men det torde vara helt omöjligt.

30 Oct 2013