Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Singapore

Endast 710 km2 stort. Men trots den lilla storleken bor det över 5 miljoner människor i denna stadsstat. Tycker du att japanerna lever trångt och överbefolkat? Till skillnad mot deras 337 personer/km2 så bor det i Singapore ungefär 7100 personer/km2. Då de flesta i Singapore pratar god engelska så är det ganska smidigt att resa till detta land.

Men det man måste tänka på är att Singapore har ett av världens strängaste lagsystem. Förutom Sverige så är Singapore ett av de få länder som har straff för nedskräpning. Man kan få rejäla böter för att t.ex spotta ut ett tuggummi eller om man skulle slänga en påse på gatan.

Men det finns något positivt med detta. Hårda regler leder till något bra i slutändan och Singapore är utan tvekan världens renligaste land. Faktum är att man nyligen har infört ett system över internet där invånarna får lämna in synpunkter på offentliga toaletter. Allt för att samhället ska bli så trevligt som möjligt.

Brott är relativt ovanligt inom landet, speciellt till skillnad mot Sverige. Detta kan bero på de hårda straffen som väntar om man skulle åka fast. Detta gör att dem som reser till detta land slipper oroa sig över ficktjuvar och liknande.

Man brukar säga att Singapore är världens enda fungerande diktatur. Anledningen till att man anses vara en diktatur är på grund av dess orättvisa valsystem. Detta blir dock bättre och bättre för varje år och Singapore är nog på väg att bli en riktig demokrati inom snar framtid.

Som så många redan vet är Singapore en högteknologisk stadsstat som har en av de högsta BNP/capita i världen. Några av världens mest spektakulära byggnader finns här. Den första som kommer till ens tanke är ju givetvis Marina Bay Sands vars tre torn håller en enorm platå, 200 meter upp i luften. På denna platå vilar en park samt en stor pool.

 

8 Mar 2013