Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Sjukvårdsförsäkring - 2 steg till hur du tecknar försäkringen

Att försäkra sig mot olika risker har och kommer alltid att vara mycket viktigt för att få en trygg vardag och rätt hjälp när man som bäst behöver det. Kanske har du behövt uppsöka vård någon gång under livet? Om inte, så kanske du har en närstående som har varit i behov av vård? Vid dessa tillfällen så är det mycket viktigt att ha en sjukvårdsförsäkring, på samma sätt som att det är viktig att ha en inkomstförsäkring om du skulle bli arbetslös eller en villaförsäkring om ditt hus skulle brinna ner.

Syftet med denna artikel är att ge dig en enkel manual över vad du behöver tänka på när du skall teckna en sjukvårdsförsäkring.

Steg 1 - Samla information och jämför

Om du väl bestämt dig för att teckna en sjukvårdsförsäkring så är det första steget du skall ta att lära dig så mycket som möjligt om försäkringen. Detta gör du enklast genom att googla på sjukvårdsförsäkring och sedan besöka de försäkringsbolag och försäkringsförmedlare som erbjuder denna försäkring.

Syftet med detta förfarande är att kunna jämföra de sjukvårdsförsäkringar som erbjuds och på så vis kunna välja det alternativ som passar dig bäst. Många bolag erbjuder 2-3 olika alternativ av sjukvårdsförsäkring där innehåll och pris skiljer de olika alternativen åt.

När du hittat 2-3 olika bolag som verkar bra, så är det bra om du kontaktar dem och ställer lite följfrågor, exempelvis om vilka självrisker som gäller, vilka vårdpartners de har samt hur de jobbar med sin skadereglering. När du gjort detta så väljer du helt enkelt det bolag som passar dina behov bäst.

Steg 2 - Teckningsförfarandet

När du valt vilket bolag du vill ha som leverantör och vilken försäkring du vill ha så är det dags att teckna försäkringen. Du kommer då att bli ombedd att fylla i en hälsodeklaration, du kommer även få frågor kring hur du vill betala försäkringen.

Mitt tips är att så snabbt som möjligt fylla i hälsodeklarationen och absolut inte ljuga i den. Framkommer det att du farit med osanning så kan du få nedsatt ersättning eller ingen hjälp alls om du väl behöver utnyttja försäkringen.

När det kommer till betalningen så får du fundera över om du vill betala hela årspremien direkt eller om du vill dela upp betalningen månadsvis. Ibland tar bolaget en extra avgift vid månadsvis betalning så darför det kan löna sig att betala hela premien direkt.

Om du ändå vill betala månadsvis så är det oftast billigast att betala sjukvårdsförsäkringen via autogiro då bolagen ofta lägger på en fakturaavgift om du väljer att betala via faktura.

Jag hoppas att du med denna 2-stegs-manual fått värdefull vägledning till hur du skaffar en sjukvårdsförsäkring på bästa sätt!

20 May 2012