Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ska du flytta?

Om man pratar med en flyttfirma så är det vanligaste och viktigaste tipset de ger att packa så mycket som möjligt i flyttkartonger. Det som tar tid när man flyttar är inte de största möblerna utan alla småsaker som inte är nedpackade, och gör att man måste gå mellan bostaden och lastbilen otaliga gånger.

Inte nog med att det tar extra lång tid att bära detta fram och tillbaka utan även själva packningen av lastbilen tar extra tid då dessa saker allt som oftast måste filtas eller skyddas på annat sätt. Därför är bra flyttkartonger din bästa vän vid en flytt.

Hur vet man då vilka flyttkartonger som man ska köpa?

Egentligen är det väldigt enkelt att veta vilka flyttkartonger som är av bra kvalitet och användbara vid en flytt och vilka kartonger som inte kommer att hålla för arbetet. Men då plånboken ofta får styra så köps en hisnande mängd undermåliga kartonger inför flyttar i Sverige.

Om man kommer ihåg att titta efter två olika saker så kan man vara säker på att man köper rätt kartonger och om man tar sig någon minut att leta runt så behöver de faktiskt inte vara dyrare än billiga kartonger som inte håller. Det kan vara svårt att komma under 25 kr/kartong men det kostar även de billigare alternativen.

Det första man ska leta efter är antalet lager wellpapp. Detta är det vanligaste problemet som uppstår med kartongerna. Om det enbart är tre lager kommer kartongen förr eller senare kollapsa om man packar den tungt eller staplar fler än tre på varandra.

När man lastar en vanlig lastbil packar man ofta mellan fyra och fem kartonger på varandra för att maximera mängden last som kommer med. Är kartongerna då lite tunga kan du själv förstå risken du tar. Om du istället köper kartonger med fem lager wellpapp är det stabila nog för att både lyftas och staplas utan att du behöver oroa dig för att något ska gå sönder.

Ett hett tips är att låna flyttkartonger från en flyttfirma i Stockholm då dessa nuförtiden nästan alltid lånar ut kartonger gratis med en mindre kostnad för utkörning.

Den andra saken du ska kolla med kartongerna innan du köper är att de är antiglid-behandlade. De flesta kartonger är det men det finns några få undantag vilket är helt galet då kartongen riskerar att åka runt som ett flipperspel i lastbilen om de inte har någon behandling.

Om du bara följer dessa två tips kommer din flytt gå betydligt snabbare än om du inte gör det och risken att något i ditt bohag kommer att gå sönder minskar drastiskt.

28 Jan 2013