Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skalfasader - En kort introduktion

Vad är skalfasad ?

Enkelt sagt, är en skalfasad ett tunnt lager som täcker över en annan yta. I tandvården är en skalfasad ett tunt lager som din tandläkare använder i form av ett återställande material, vanligtvis porslin som ersätter emaljen. Porslinet är uppkallad efter sin likhet med vita, blanka Venus-skal, som kallas för "porcella" på italienska.

Egenskaper som är associerade med porslin är hög hållfasthet, hårdhet, tecken på glasaktighet, hög hållbarhet, genomskinlighet och hög beständighet mot kemiska angrepp. Skalfasad och porslin är en typ som används av tandtekniker för att skapa bio-kompatibla verklighetstrogna kronor och broar.

Som ni märker kan rätt skalfasadspecialister och tandläkare göra spektakulära tand imitationer perfekt. Detta är också ett bevis på laboratoriets konstnärliga skicklighetstekniker som tandläkaren använder. Med en verklighetstrogen skalfasad skapar han eller hon ett förbättrat leende. Tandläkaren kommer vanligtvis ange en nyans av porslin, motsvarande en uppsättning blandningar i laboratoriumet som innehåller porslin pulver.

Pulvret motsvarar grundläggande tandfärg blandat med vatten. Ytterligare lager av porslin är byggt för att efterlikna den naturliga genomskinlighet som finns i emaljen av tanden.

Vad skalfasader kan göra

Porslin fanerytor är en utmärkt lösning för att rätta till små eller medelstora blanksteg mellan tänderna, brister i tandpositioner (t.ex. små rotationer), dålig färg, dålig form eller konturer eller bitrelaterade problem. Porslin faner kan medföra dramatiska förbättringar för patienter som har slitit tänderna genom gnissling (slipning av tänder genom ovana) eller brutna tänder.

Vad skalfasder inte kan göra

Tekniken kan inte korrigera dålig tandsättning, stora skillnader i tandroten, dålig bitförbindelse och dålig tandprofil i allmänhet. Många av dessa situationer kräver först någon form av tandvård. Flytta tänderna i korrekt position – för både funktion och estetik. Denna viktiga diagnostiska bestämning är kritisk och definierar "briljansen" hos din tandläkare och din skalfasadspecialist. Porslinfasader är en utmärkt form av tand återställning, men precis som med allt annat material som används i munnen har det begränsningar. Det är ingen ersättning för din tandläkares expertis och rekommendationer.

 

16 Jan 2012