Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skåne - Ett fantastiskt resmål

Varje sommar åker jag till Skåne. Först var det nog mest en förevändning för att kunna sticka över till Köpenhamn för att leva lite “kontinentalt”. Men efterhand upptäckte jag Skåne, som för övrigt är ett fantastiskt resmål. Här kommer lite skåneresetips.

Malmö

Denna fanatiska stad, där man redan på Malmö Centralstation möts man av en fantastisk gästvänlighet och underbara “matstånd” med mat från alla världens alla hörn - Malmö är en väldigt internationell stad. Just maten verkar stå i centrum i Skåne. Man åker aldrig därifrån hungrig, snarare så åker man därifrån med några extra kilon innanför västen.

Men vad kan man göra mer när man är i Malmö, förutom att strosa runt i staden och äta god mat? Ett tips är att besöka Västra Hamnen, inte bara för att kolla in Turning Torso, utan för de trevliga restaurangerna som ligger vid strandpromenaden och för den storslagna utsikten över Öresund med Köpenhamn i horisonten.

Eller, varför inte besöka Folkets Park? En fantastisk plats för både vuxna och barn. Folkets Park ligger i ett av Malmös nöjestätaste kvarter och i själva parken finns hur mycket som helst att göra, både dag och natt. Djur och tivoli för barnen. Krogar och nattklubbar för mor och far. Malmö är helt enkelt en pärla.

Ett annat fantastiskt ställe är slottsträdgården som ligger hyfsat centralt i Malmö, alldeles intill Malmöhus. Odlingarna där drivs ideellt med tv-trädgårdsmästaren John Taylor som “mentor”. I anslutning till trädgården ligger Slottsträdgårdens kafé som drivs at tv-kocken Tareq Taylor. Här serveras enkel biodynamsik och mycket god mat, rena hälsomaten.

Att gå och bada på det legendariska kallbadhuset Ribban är en upplevelse utöver det vanliga. Badhuset ligger nere vid Ribersborg och det har en vidunderlig utsikt över Öresund.

Olof Viktors

Mellan Ystad och Simrishamn, i Glemmige för att vara exakt, så hittar du Olof Viktors. Ett stenungsbageri, konditori och en butik. Sveriges bästa enligt mig. Är du i Skåne får du inte missa en fika där. Du får heller inte missa att köpa en burk av deras fantastiska knäckebröd. Vi köper en till varje jul, lyx i det lilla formatet.

Mandelmanns Trädgårdar

Och när man ändå är i Simrishamnstrakten får man absolut inte missa Mandelmanns Trädgårdar. Gustav Mandelmann känd “bonde” från TV, driver gården Djupadal och har öppet för besök från fredag-lördag-söndag kl 11–17 till och med 7 oktober.

Gården är otroligt häftig och drivs helt ekologiskt. Verkligen värd att se för den trädgårdsintresserade. Serveringen har enkel men mycket välsmakande mat, givetvis med produkter från gården. Ett måste när man besöker Skåne…

Mat, mat och återigen mat

Det är svårt att komma förbi det faktum att Skåne är starkt förknippat med mat. Det är ju Sveriges trädgård! Jo, jag vet att Blekinge aspirerar på den titeln för tillfället. Men för mig är Skåne, utan tvekan, Sveriges trädgård.

3 May 2012