Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skapa en egen hemmabio-anläggning

Många människor drömmer om att köpa en egen hemmabioanläggning. Det som kan sätta käppar i hjulet för de flesta av dessa drömmar är kostnaden för en sådan anläggning. Om man inte behöver ha den allra bästa ljudanläggningen och är lite hemma på vad som behövs kan man välja att köpa delarna och montera själv. Det blir många gånger mycket billigare och drömmen kanske kan bli sann.

Vad är en hemmabio?

De flesta vet nog redan idag vad en hemmabio är, men för de som inte har det helt klart för sig kan vi berätta att det i stort sett är en anläggning som ger samma känsla som när man sitter på biografen. Den viktigaste delen i en hemmabio är så klart en stor TV-skärm och en bra ljudanläggning.

Det går idag att hitta riktigt stora TV-skärmar till bra priser. Om man inte har som krav att man skall köpa in den allra senaste modellen kan man hitta riktigt stora skärmar till humana priser. Dessa brukar för det mesta ge fullt godkänd bildkvalité.

Ljudanläggningen är kanske något man hellre skall lägga en slant på. Det är oftast ljudet som är det som ger den riktiga biokänslan. Man skaffar helst fyra högtalare och placerar dem så att ljudet kommer från alla håll i rummet. Två av högtalarna sätter man med fördel bakom tittarna.

Det finns idag många webbshopar på nätet som säljer riktigt bra hemelektronik och man kan om man har tur hitta högkvalitativa produkter till bra priser. En stor fördel med en webbshop är att man oftast inte behöver ha så mycket personal som i en fysisk butik och varorna kan också lagras i ett enkelt lager. Det kostar mycket i hyra att ha en affärslokal och genom att webbshopen slipper denna kostnad kan istället priserna hållas nere på varorna.

kabelbutiken.com går det att hitta mycket intressant hemelektronik.

Var hittar jag bra filmer?

När jag nu har fått till min hemmabioanläggning gäller det att få tag på bra filmer på ett smidigt sätt. En variant är ju att gå och hyra en film i en videobutik. Men, idag finns andra möjligheter.

Det har dykt upp företag på Internet som tillhandahåller bra filmer att se om man betalar en månadskostnad. En sådan är Netflix där man har ett stort utbud av filmer att välja mellan. Filmerna laddas upp på datorn och med hjälp av en HDMI-kabel för man enkelt över filmen till TV-skärmen.

Man bör ta reda på vad man behöver för kabel för det finns många alternativ att köpa. Det är stor skillnad på krav på kabeln beroende på hur lång kabel man behöver införskaffa. Tänk på att köpa en kabel med låg AWG om du behöver en kabel som är lång.

AWG är ett mått på kabelns tjocklek och om du bara behöver en kabel med en längd av cirka fem meter kan 30 AWG fungera. Behöver du en längre kabel bör du leta efter en kabel med 24 AWG. Denna ger bra signalkvalitet på en sträcka av 25 meter.

27 Dec 2012