Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skapa en header till din blogg

Driver du en blogg, eller en hemsida för den delen är det viktigt att hålla den visuellt snygg men samtidigt inte för kladdig med massa färg och bilder som tar allt för mycket uppmärksamhet från bloggens innehåll.

Beroende på dina kunskaper finns en rad olika sätt att gå tillväga på när det gäller att uppdatera utseendet på sin blogg. Har du arbetat i Photoshop, eller liknande program tidigare kan du förmodligen ganska enkelt skapa dig en snygg header. Har du inte arbetat i något bildredigeringsprogram, vilket Photoshop är, kanske du får nöja dig med att ändra storlek, färg och typsnitt på din blogg.

Att skapa en snygg header till din blogg är dock inte alltför svårt. För att ha möjlighet att följa guiden som följer är Adobe Photoshop ett krav. Vilken version av namnet är dock inte så väsentligt då alla versioner av Photoshop har de funktioner vi kommer använda. De punkter vi kommer gå igenom är följande:

  1. Hitta en bakgrund till din header
  2. Välj ut ett motiv som passar din blogg, och bakgrund
  3. Välj ut ett snyggt typsnitt och färg

Skulle det uppstå några oklarheter när ni går igenom guiden ber vi er lämna en kommentar i fältet nedan, så återkommer vi med en mer utförlig förklaring på era frågor.

1. Hitta en bakgrund till din header

Det gäller alltid att ha ett tydligt tema på sin blogg. Skriver man om träning är det rimligt att vikter, ett gym, gympadojor eller ett löparspår pryder din bakgrund. När man letar efter bakgrunden är det också viktigt att hitta en bakgrund som du har rätt att använda. Vi rekommenderar därför att ni tar bilden själva, gärna med en bra kamera som ger en skarp bild.

2. Välj ut ett motiv som passar din blogg, och bakgrund

Det här momentet är inte alls obligatoriskt, men det ger mer djup och personlighet till din bild. Försök därför att hitta ett motiv som representerar dig och din blogg och som samtidigt går bra ihop med din bakgrund. Handlar det om träning kan det vara passande att klippa ut vikter som står staplade på varandra och placera i bakgrundens nederkant.

3. Välj ut ett snyggt typsnitt och färg

Ett snyggt typsnitt är som pricken över i:et eller som grädden på moset. Kom även här ihåg att ha ett typsnitt som går ihop med ditt motiv och din bakgrund. Skriver du om gym vill du alltså inte ha något som är i skrivstil eller ett typsnitt som är så fluffigt och gulligt att det passar bättre i en barnbok.

Typsnittet du istället bör använda på en blogg om träning är lite hårdare, skarpare kanter och illustrerar styrka och stabilitet. Dock är det väldigt svårt att genom ord förklara hur ett typsnitt bör se ut. Men eftersom vi är säkra på att du själv kommer känna vilket typsnitt som är rätt för din sida tror vi inte det behövs en mycket bättre förklaring. Färgen bör även den vara neutral och inte smälta in i bakgrunden, utan vara tydlig så att besökarna vet vart de kommit.

Även om den här guiden är kort så tror vi att den ger dig en grundläggande aning kring hur din header kan byggas upp. Vi hoppas även på att guiden ger dig lite klarhet i varför ett motiv kan göra din header betydligt snyggare och varför typsnittet kan ge det där lilla extra till din header.

5 Feb 2014