Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skinnjackans historia

En skinnjacka är ett plagg, som man logiskt nog använder på överkroppen, gärna ihop med ett par snygga jeans. Skinnjackan är antingen gjord av vanligt läder eller skinn och är allt som oftast av den väldigt neutrala färgen svart, vilket i sig är ganska bra då svart passar till det mesta. Skinnjackan kan användas för många ändamål, bland annat så använder motorcyklister ock polismän dessa skinnjackor för att de tål mycket stryk och är därmed väldigt skyddande, vilket kan behövas för dem.

Skinnjackan används såklart också för att den är snygg. Skinnjackor är väldigt vanliga inom musikvärlden, då den ger ett intryck av attityd, precis vad som behövs inom musik. Genrer inom musiken som t.ex punk, goth och metal är några av de genrer där skinnjackor är vanliga.

För du har väl sett punkare med skinnjackor eller skinnvästar använda dessa med massaemblem och utsmyckningar som ger lite häftigare stil? Många av dagens skinnjackor är producerade och paketerade i Mexiko, Indien, Pakistan och framför allt Italien. De som producerar skinnjackor använder ofta skinn som de har att tacka köttindustrin för. Visste du det ?

I början av 1900-talet blev en specifik skinnjacka riktigt känd - den så kallade bombarjackan som var känd för sin komfort och kvalité. Men varför kallas den för bombarjacka?

Är det för att det är bombare och terrorister som först använde bombarjackor?

Nja, inte riktigt. Det var så att bombarjackorna användes för att skydda flygare från det extrema klimatet på höga höjder där de ofta vistas. Vanligtvis så innehåller bombarjackor fårskinn och fleece på insidan för värmens skull.

Trots att skinnjackan tidigare använts i syftet att skydda kroppen mot kyla och skador, så verkar det som att skinnjackorna som används för att de är snygga, blivit mycket vanligare de senaste åren. Det är ju kul att saker kommer till mer användning än bara det praktiska.

23 Mar 2012