Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skolshopping

Sommaren är kort och snart är det åter dags för skolstart! Jag och mina barn har en liten tradition. Varje år, veckan före skolstart så tar vi en shoppingrunda i stan (dvs Stockholm i vårt fall) och shoppar lite nya skolsaker. En del tycker säkert att det är helt onödigt att köpa ny skolväska varje år och att köpa speciella skolsaker för läxläsning, men vi tycker att det är väldigt trevligt. Det gör det roligt för barnen att börja skolan igen med allt vad det innebär - läxor, gympakläder, tidiga mornar och matsäckar. Och vi vill väl alla att våra barn ska tycka om att gå i skolan, eller hur?

En typisk skol-shoppingdag får alla barnen (jag har tre barn och i år är det premiär för minstingen att vara med - han ska börja på sexårs i skolan i augusti) en ny skolväska om de vill - det har hänt att framför allt äldsta dottern hellre velat behålla sin gamla för att hon tycker om den och det är givetvis mer än helt okej.

Om något av barnen vill använda gympapåse så köper vi också en sådan som matchar väskan. När det gäller val av skolväska försöker jag styra in barnen på ryggsäck eftersom jag är övertygad om att det är det bästa för deras ryggar, men äldsta dottern föredrar axelväskor. Eftersom hon är "stor" (numera tonåring) så får hon ha sina axelväskor.

Vi köper också en eller två uppsättningar nya sportkläder till gympan, oftast ett set med shorts och t-shirt eller linne och ett med långa byxor, strumpor och om det behövs nya skor för gymnastiken i skolan. De flesta skolor kräver ett par skor för inomhusbruk (barfota funkar men det är inte så trevligt tycker jag) och ett par gympaskor för utomhusgymnastik.

Många skolor börjar terminen med utomhusgympa och kör sedan inomhusgympa från september-oktober någongång. Således behövs inte gympaskor för inomhusbruk i augusti. Regnkläder som andas är också bra att ha - tänk på att barn har friluftsdagar och förväntas att vara ute på rasterna även när det regnar.

Lite nya kläder brukar barnen också få lagom till skolstart. Många barn växer flera cm under sommaren och då behövs givetvis nya kläder. De som inte "behöver" får såklart också något nytt plagg bara för att förnya garderoben.

Den kanske roligaste delen av vår skolshoppingrunda är bokhandeln. Här köper vi lite nya böcker för kvällsläsningen där hemma och framför allt nya pennor, sudd, linjaler, pennskrin och annat för läxläsning. Just det där med smågrejer till skolan och nya skolväskor tycker verkligen jag och barnen om att shoppa - något som verkar rätt vanligt bland oss tjejer.

Finns det nåt roligare än att skolshoppa i augusti? Tveksamt va? :)

 

19 Jul 2012