Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Skor och dess mode genom tiden

Utvecklingen av fotbeklädnaden skor har under det senaste seklet tagit en rejäl swisch, precis som många andra delar av modebranschen har gjort. För drygt hundra år sedan så var det viktiga när man köpte skor, eller för den delen tillverkade dem själva, att de skulle uppfylla ett syfte som oftast handlade om att värma fötterna, eller skydda dem mot diverse olika påfrestningar.

Vi tillverkar än idag skor som är till för olika ändamål, såsom fotbollsskor, dansskor, klackskor, skor med stålhetta o.s.v. Alla dessa uppfyller vissa krav för att hjälpa oss människor att utföra de aktiviteter vi vill använda dem till, men idag så är även den estetiska delen av skorna till stor vikt inom de flesta branscher.

Möjligtvis att industriarbetare, bilmekaniker och liknande inte direkt bryr sig om hur snygga skorna är, men däremot om du lirar fotboll, dansar eller går på fest så är det till stor vikt att skorna faktiskt ser riktigt bra ut för många människor.

Skor och dess estetiska egenskaper

Om vi tar Zlatan Ibrahimovic som exempel, så är han förmodligen inte speciellt intresserad av att snöra på sig ett par helsvarta, matta, fotbollsskor på sig, som var vanliga på 70-90-talet. Han vill förmodligen ha ett par schyssta skor som ser bra ut när hans fans kollar på honom och hans lag när han spelar.

På samma sätt är det exempelvis med tjejer som tar studenten, eller av någon annan orsak väljer högklackade vita skor, viktigt att skorna är snygga. Här har förmodligen den estetiska delen av skorna större betydelse än själva funktionen många gånger.

Anledningen till att tjejer använder högklackat beror ofta att de vill ge intryck av att de är lite längre än vad de egentligen är, men samtidigt så väljer man inte vilka svarta platåboots som helst om man ska ut och göra stan en kväll, eller kanske fira någon form av examen.

Förr i tiden var det inte alls lika viktigt att fotbollsskorna var snygga, och inte heller var det av samma enorma vikt att tjejers skor skulle vara fantastiskt snygga som det är idag. Detta är något som vi utvecklat i vår kultur, och våra skor ska, precis som övriga delen av våra outfits, spegla våra personligheter.

Och en personlighet speglar man inte på bästa sätt genom att komma till balen i gummistövlar, det gör man istället genom att se lite mer glamorös ut i sina nya, vita, klackskor.

Idag är det dessutom mycket enklare att hitta nya snygga plagg och skor online. I och med att e-handeln har ökat så lavinartat som den gjort de senaste åren så har försäljningen av skor på nätet ökat kraftigt vilket också höjer kravet på tillverkarna att tillverka ännu snyggare och ännu bättre skor.

Samma sak, som när vi talar om skor, så gäller även detta för kläder på nätet.

10 Jun 2012