Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Slipp problem med rätt kabinväska

Har ni någon gång kommit till gaten på flygplatsen, på väg till er hårt förvärvade semestervecka till något annat land, och väl där vid gaten insett att er kabinväskas mått är för stor för att få följa med på flighten? Då ska ni här få ett tips på hur ni kan slippa göra om fadäsen.

Olika mått på kabinväskor

Det finns idag endast ett maxmått för hur stora kabinväskor får vara, ett maxmått som är bestämt av IATA, International Air Transport Association. Detta är dock inte något som du kan utgå ifrån. I princip alla olika flygbolag har olika mått för vad som är tillåtet just på deras flighter.

Korkat kanske en del tycker, varför inte ha samma regler för alla? Det finns både rimliga och mer orimliga orsaker till detta. De rimliga är att alla flygbolag inte besitter likadana flygflottor som andra, dvs. vissa har möjlighet att ta med mer packning än andra och liknande orsaker. Det ur konsumentens ögon, mer orimliga, är att det är ett ytterligare sätt att tjäna pengar om resenären måste ha en speciell väska just för det specifika flygbolaget.

På kabinvaskan.se kan man läsa och jämföra hur måtten ser ut för de vanligaste flygbolagen och vad som gäller angående vikt och övriga bestämmelser. Där kan du bland annat se att somliga flygbolag, exempelvis Malmö Aviation, erbjuder att du får ta med en kabinväska med deras bestämda mått, samtidigt som du också får ta med en väska till din dator, en datorväska alltså.

Det ska kanske sägas att inte alla flygbolag är riktigt lika noggranna med om måttet på din kabinväska överstiger bara lite grann, så som Ryanair, vilka är konsekvent nitiska med detta. Det står faktiskt till och med en liten behållare vid gaten som du kan stoppa ned din väska i för att se om den ryms - och således får åka med på flighten.

 

21 Oct 2013