Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Smart renovering

Oavsett om man är ägare till ett större hus eller en mindre lägenhet vill man någon gång fräscha upp sitt badrum. Anledningarna kan vara många, det kan handla om allt från att man kanske vill byta ut föregående ägares stil och ton till att utföra en totalrenovering.

Att utföra en större renovering är många gånger väldigt kostsamt och det kan vara svårt att veta vad som bör prioriteras, att fräscha upp sitt badrum behöver dock inte vara ett tids- och pengaslukande projekt. Det finns många små sätt att uppdatera ett behövande badrum på.

Viktigt att prioritera rätt

Självklart finns det många sätt att fräscha upp sitt badrum på, så väl mindre som medelstora projekt. Det är viktigt att börja i rätt ände men man behöver inte gör allt samtidigt. Känner man att man inte har tiden eller budgeten till en totalrenovering kan man börja med ett mindre projekt och arbeta sig genom badrummet.

Först och främst är det alltid bra att se över golv och väggar, de är badrummets målarduk och kan vara ofräscha av många anledningar, främst på grund av daterade färger och kakel. Vill man ge sitt badrum ett bra ”ansiktslyft” är det en god idé att investera i just nytt kakel och en ny färgsättning, här är det bra att tänka på vilka färger man väljer.

Generellt sätt brukar man säga att ljusa färger får ett rum att kännas större, med hjälp av ljust kakel kan man alltså ge intrycket av att badrummet är större och luftigare än vad det är. Vill man ha mer inspiration om kakelsättning kan man besöka www.kakelsättarelund.se, här finns även information om de krav och regler som gäller för arbetet.

Renovering behöver inte kosta

Även om badrumsrenovering och kakelsättning kan kännas som stora arbeten behöver det inte kosta skjortan, när man väljer att anlita en hantverkare kan man använda sig av ROT-avdraget för själva arbetskostnaden. Detta gör att man kan dra av upp till 50 procent av den totala kostnaden, projektet blir helt enkelt lite lättare på plånboken, även om många väljer att återinvestera de sparade pengarna i renoveringen.

Det viktigaste är att man tänker på riskerna med fukt- och mögelskador, alla arbeten i våtutrymmen som badrum måste utföras av en licensierad fackman. Det går självklart att uppnå stor förändring även med små medel, har man fräscht kakel och någorlunda modernt porslin kan man välja att fokusera på mindre saker.

Små medel ger stora resultat

Man brukar säga att det viktiga inte är hur stor budget man har utan hur man väljer att använda den, är det inte akut med nytt badkar eller nytt kakel kan man välja att investera i mindre förändringar så som nytt badrumsskåp och ny förvaring.

Har man ett litet badrum är det alltid bra att använda sig av speglar och bra ljuskällor, det är inte bara funktionellt utan gör även att rummet så väl känns som ser rymligare ut. Ny textil i form av badrumsmatta, duschdraperi och handdukar som går i samma ton är ett väldigt enkelt sätt att ge badrummet en välbehövlig uppfräschning.

Välj att satsa på genomgående vitt eller varför inte något färgsprakande som ger liv och kulör till en vit bakgrund?

20 Apr 2014