Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Snart dags för högskoleprov igen

Hösten närmar sig och löven faller från träden, då är det läge att förbereda sig inför årets andra och sista högskoleprov. Högskoleprovet skrivs alltid två gånger per år, för att förtydliga, man har möjlighet att skriva provet två gånger per år, en gång på våren (eller kanske senvintern är mer rättvisande) och en gång på hösten.

Själva provdatumen kan skilja lite från år till år, sista dag för att anmäla sig är dock alltid det samma, 15e februari respektive 15e september och själva provet hålls på en lördag cirka en och en halv månad senare, i år (2012) den 31a mars och 27e oktober.

Högskoleprovet moderniserades inför höstprovet 2011 så denna gång blir den tredje med den modernare utformningen, skall sägas att det inte är ett helt och hållet nytt upplägg, har du skrivet högskoleprovet under tidigare år så kommer du att känna igen dig.

Inför förra hösten minskade dock antalet anmälningar något, de flesta insatta tror att det berodde just på att provet hade fått en liten ansiktslyftning och en del människor var osäkra och trodde att det var stora ändringar genomförda, inför höstens prov har anmälningarna ökat igen och var nu uppe på drygt 51,000 när anmälningstiden gick ut.

Provet som genomfördes i mars 2012 hade fler anmälda, cirka 65,000, det första provet under året brukar ge fler intresserade eftersom man då kan använda resultatet för ansökningar till högskolan som startar vid höstterminen. Det är under förutsättning att resultatet blev bättre än eventuella tidigare prov som man skrivit, annars går det bra att använda tidigare resultat, för antagningar till högskola kan man räkna det enskilt bästa resultatet man skrivit under de fem senaste åren.

Så ska ni skriva det sista högskoleprovet 2012 är det hög tid att börja förbereda sig, många som skriver gör detta år efter år bara för ett rent intresse och för att hålla hjärnan och sig själv i bra form, även om så är fallet så kommer bra träning och förberedelser att ge högre resultat och det är alltid en trevlig för sitt ego att lyckas bra med saker man genomför.

 

3 Oct 2012