Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Sommarjobba åt den du gillar bäst

Inte sällan tröttnar våra ungdomar på arbetsgivare som under sommarhalvåret nästan behandlar sina sommarjobbare som livegna med obekväma arbetstider och överdrivna krav på produktivitet. Detta enbart för att de tror att sommarjobbaren ska vara tacksam för att han eller hon blev speciellt "utvald" till jobbet.

Vad inte många ungdomar vet är att de kan skapa ett eget sommarjobb, ett jobb där de själva är bossen och sätter gränser, ramar och skapar sin egen favoritchef, sig själv helt enkelt! När jag påstår detta brukar en del fråga om man inte behöver starta ett företag för att göra så, men det behöver du inte. Förutsatt att du inte tjänar mer än 30 000kr/år (Källa: Skatteverket.se, mars 2013) deklarerar du din verksamhet under "Hobbyverksamhet" och betalar endast inkomstskatt på din vinst.

Vad kan du då göra för att starta en hobbyverksamhet och driva denna istället för ett vanligt sommarjobb? Du kan alltid fråga grannar, släkt och vänner om du kan klippa gräset, sitta barnvakt eller göra andra hushållssysslor. Men vill du tjäna lite mer pengar och inte vara beroende av släkt och vänner så har jag framförallt två tips på sommarjobb där du är din egen boss:

1: Förutsätter att du kan spela någon låt på gitarr, sjunga  eller dylikt och sedan är det bara att bege dig ut och börja framföra detta på gatan som gatumusikant. Ta med en hatt eller ett instrumentfodral och släng själv i en femma eller en tia så folk förstår att du vill att de ska lägga i pengar. Det funkar till och med att enbart sjunga, men spexa gärna lite så folk känner att de blir underhållna och att du faktiskt har övat lite på ditt framförande, då blir gatuartistens publik mer generös.

2: Innebär att du gillar att skriva. Då kan du enkelt tjäna lite extra pengar på att skriva blogginlägg och andra texter åt människor som arbetar med internetmarknadsföring. De behöver ofta en massa olika typer av texter antingen till sina egna sidor eller till artikelkataloger. Det kan till exempel vara en sådan här artikel som du läser just nu.

Är du en van och duktig skribent så kan du ta mer välbetalda och större jobb, men även om du inte är journalist så kan du skriva enklare bloggtexter som också är intressant för internetmarknadsförare. Börja med att ta enkla jobb ganska billigt för att få referenser och för att skapa dig ett namn, sedan kan du höja priset efterhand. För att se priser på liknande jobb kan du besöka 50lappen.se.

Glöm inte sedan att skriva faktura/kvitto på alla dina jobb så du kan deklarera med gott samvete och framförallt så bemöts du bra mycket mer seriöst av dina kunder. Kom dessutom ihåg att det fina med att arbeta för sig själv är att du kan bestämma när, var och hur mycket du ska arbeta.

Hoppas du får en bra start med att sommarjobba åt den du gillar bäst!

19 Mar 2013