Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Sömn är viktigt för din hälsa

Sömnen är en av de allra viktigaste delarna av din dagliga rutin. Sömnen kan påverka din hälsa på många olika sätt, både positivt och negativt. Att få en natt med god sömn är avgörande för att hålla dig frisk och fylld med energi. Här får du tips på 5 saker som kan hjälpa dig att sova bättre på natten.

Fem sätt att få en god nattsömn

  1. Se till att skapa en avslappnande miljö: En av de saker som gör störst skillnad på sömnkvaliteten är den miljö du sover i. Se till att den blir avslappnande genom att ha det svalt och mörkt. Ha en skön resårmadrass och ett täcke som är lagom tungt och varmt. Läs mer om resmadrasser på Fitnessfrank som testat flera olika.
  2. Ha regelbunden sömnrutin: Försök att gå och lägga dig vid ungefär samma tid varje kväll. Försök även vakna vid samma tid varje morgon. Detta hjälper din kropp att reglera sömnen och du får en bra sov-cykel.
  3. Låt bli alkohol och koffein: Kaffe, te och alkohol har en negativ inverkan på din sömn. Koffein är en stimulant som kan hålla dig pigg och alkohol kan orsaka sömnlöshet. Drick inget av dessa minst 3 timmar innan du ska sova.
  4. Träna regelbundet: Träning är en viktigare del av en god sömn än många tror. Det ger också en hälsosam livsstil vilket kan minska stress och ångest och det i sin tur gör att man sover bättre. Du ska däremot inte springa precis innan läggdags, då blir du för pigg.
  5. Slappna av: Se till att få lugn och ro i minst 1 timma innan läggdags. Lägg bort plattan och mobilen. Ta ett varmt bad, se på ett avsnitt av din favoritserie eller läs i en bok. Då kommer du att somna mycket enklare och sova mycket bättre. 
18 Feb 2023