Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Spa – Värme, ljus och välbefinnande

I kalla norden ser vi under vinterhalvåret väldigt lite av solen och tvingas klä oss i tjocka kläder för att stå ut med kylan. Men hur påverkar det oss? Forskning pekar på att exempelvis intaget av vitamin D, som vi människor får i oss genom solens strålning, är alldeles för lågt på våra breddgrader under vinterhalvåret. Forskningen lutar också mer och mer åt åsikten att det rekommenderade dagsbehovet av D-vitamin tidigare varit alldeles för lågt beräknat.

Men man vet också att överhuvudtaget befinna sig i en ljus och varm miljö påverkar de flesta människors humör till det bättre. I undersökningar om välmående beskriver många människor att de i större utsträckning känner sig nedstämda under vintern. En grå höst- eller vinterdag i Stockholm erbjuder inte så mycket spännande i jämförelse med en fin sandstrand i Thailand - men inte heller i jämförelse med ett besök på ett spa.

Batteriladdare för människor

Ljus- och aromaterapi, massage, bastubad och yoga under en helg på kurort – ofta kallat spa – är något som många använder för att ladda batterierna och bygga upp motståndskraft mot mörkret och kylan. Att gå från kyla och mörker till värme och ljus – grundläggande mänskliga behov – gör att känslan av välbefinnande ökar.

Kurorternas uppkomst och framtid

Företeelsen att ta ett ångbad och vila upp sig i en lugn miljö är inte så lätt spåra till sina historiska rötter – det har människor alldeles säkert njutit av sedan urminnes tider – men det moderna benämningen för företeelsen kommer från den belgiska orten Spa som ända sedan romartiden varit vida känt för sina badhus och kultur för rekreation. Staden är än idag ett vanligt resmål för de som letar en skön kurort med de rätta ingredienserna för avslappning.

Besök på kurorter växer i popularitet år för år och idag är internet fullt av erbjudanden om weekendresor och besök på dags-span, i allt från små orter på den svenska landsbygden till klassiska kurorter i Asien eller Sydeuropa. Företeelsen lär knappast tappa i popularitet med tanke på den moderna människans jakt och krav på att må bra.

20 Mar 2012