Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Spådomarnas historia

Ända sedan tidernas begynnelse har vi försökt att spå vår framtid. Det finns många olika sätt som har använts för att försöka läsa av framtiden. Ett av de tidigaste sätten var att spå i inälvor. Man petade igenom inälvor på döda djur för att där försöka hitta svar på livets gåtor.

Under antiken så använde man sig av orakel för att få råd till hur man skulle styra landet och vem man skulle gå i krig med. Dessa orakel var unga kvinnor som levde i kloster. Det kända oraklet Pythia fick sätta sig på en speciell stol som var placerad rakt över en spricka fylld av vulkanångor. Hon tuggade sedan på en sorts löv som satte henne i trans.

Väl i trans så talade hon i tungor och det var upp till prästerna att tolka Pythias spådom. Svaren som prästerna gav var ofta tvetydiga och prästerna hade en tendens att i efterhand ändra sin tolkning för att passa historien.

Än idag så använder sig vissa länder av siare, bland annat i Tibet så finns det ett statsorakel som ger råd.

Att spå i händer är också ett mycket gammalt sätt att sia. Det kallas också för Kiromanti. Kiromanti har sitt ursprung i Indien men utövas nu över hela världen. Genom att läsa av de olika linjerna som finns i handflatan så försöker man att bilda en uppfattning om vad som ska ske i framtiden samt vad som har skett i tidigare liv.

En lite senare metod som man använde sig av för cirka 50 år sedan var att spå i sump. Du drack alltså upp ditt kaffe och försökte sedan se din framtid i sumpen som ligger längst ner i koppen.

I Europa så använde man sig mycket av Tarot för så länge som 300 år sedan. Man lade upp de vackra korten i komplicerade serier och sedan kunde du avläsa vad som ska hända nu, i framtiden och ibland även vad som har hänt i tidigare liv. Tarot är idag fortfarande mycket populärt, både via telefon, internet och via person.

Fascinationen att få reda på vad som har hänt i tidigare liv och hur din framtid kommer att se ut är idag lika stark som den var för flera hundra år sedan. Här kan du läsa mer om spådom.

 

9 Aug 2013