Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Spara plats med hörnskrivbord

Hörnskrivbord är ett av de mest kompakta skrivborden man kan köpa. Det är gjort för att ställas i hörnet av ett kontor eller arbetsrum, men används också ofta i mindre så kallade “cubicles”. Genom att använda denna typ av skrivbord i rum där man vill spara plats kan man få tillgång till flera extra kvadratmeter jämfört med om man hade placerat ett vanligt skrivbord i mitten av rummen. Dessutom kan olika typer av hörnskrivbord byggas större utan att egentligen ta mer plats i rummet.

Begagnade hörnskrivbord

Hörnskrivbord blev populära efter att man under den andra hälften av nittonhundratalet ville öka produktiviteten i kontorslokalerna och få in fler arbetsplatser på mindre yta. Under denna tid blev även tjänstemännen i Sverige fler och fler.

Innan 1950-talet så var skrivbord oftast byggda i trä av kunniga hantverkare som gärna utsmyckade skrivborden med vackra träsniderier. Men när hörnskrivbord blev populära på 1950-talet hade man börjat använda mer metall och blekare färger när man tillverkade skrivbord. Mer rena moderna skrivbord görs inte sällan med stål eller glas och är färgade helt i svart eller vitt.

Att köpa sitt hörnskrivbord begagnat är ett smart sätt att spara pengar på. Eftersom vältillverkade skrivbord kan hålla i flera decennier har man en god chans att hitta ett fräscht och användbart hörnskrivbord även på begagnatmarknaden.

Även om man hittar ett skrivbord med en sliten eller trasig bordsskiva kan det vara värt att köpa det, eftersom man alltid kan köpa en ny bordsskiva så länge stommen är hel och fin. Då gäller det bara att hitta en skiva som är i en storlek som passar den gamla stommen.

Annars kan man alltid tillverka en bordsskiva själv i det träslag och i den färg som man tycker passar bäst. Ska du köpa ett hörnskrivbord som går att höja och sänka bör du dock kontrollera både en och två gånger att stommen fungerar som den ska innan du köper det.

6 Apr 2012