Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Specialister på skjortor

Eton är ett företag som gör skjortor med exklusiv design och av högsta kvalitet. Att bära Eton skjortor handlar inte om mode. Mode är flyktigt och det kommer och går. Eller som Oscar Wilde sa “Fashion is a form of ugliness, so intolerable that we have to alter it every six months.”

Eton gör istället det som blir morgondagens vintage-kläder.

Många känner inte till att Eton är ett svenskt företag. Från början hette det “Skjortfabriken special”, men när företaget, efter andra världskriget, expanderade till Storbritannien så blev det uppenbart att ett namnbyte var nödvändigt. Namnet var helt enkelt för svårt att uttala för britterna. Man sökte efter ett exklusivt namn som signalerade särsprägel och utvaldhet. Valet föll på Eton efter det exklusiva colleget “Eton college”.

Eton hade fram till några decennier sedan ingen egen design. När företaget ville utveckla sitt varumärke, som redan då var starkt och välkänt, och få mer kontroll över sin produkt, så såg de till att skaffa sin egen designavdelning.

Eton satsar mycket på produktutveckling. Att med enkla medel utveckla funktion och kvalitet för den moderna mannen.

Eton skjortor bärs av många kända profiler världen över. De är uppskattade för sin enkla och tidlösa design och även sitt gedigna val av material och produktionssätt.

Företaget är från allra första början ett äkta familjeföretag, grundat av två makar som efter den ekonomiska krisen i början av nittonhundratalet sadlade om och startade skjortfabriken. Det är fortfarande ättlingarna till dessa svenskar som är involverade i företagets ledning.

Det är ovanligt med familjeföretag som lever kvar såpass länge och dessutom ger sig ut på den globala marknaden och bli framgångsrika. Idag finns Etons skjortor att köpa i varuhus över hela världen och i nätbutiker som antingen har ett litet bredare urval eller en lite exklusivare profil.

På Etons egen hemsida kan man läsa mer om företaget, dess resa genom historien, dess filosofi kring skjortdesign och hur de tänker som de specialister de är och alltid har varit.

17 Feb 2013