Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Spela in musik med din dator

För inte så många år sedan så var det kassettbandspelaren som var det populäraste mediet för att spela in musik på. När det kom tyckte man det var smidigt att hantera jämfört med de äldre spolbandspelarna. Idag är det inte många som använder sig av någon bandspelare över huvudtaget.

I dag finns det både stationära och portabla digitala inspelningsmaskiner som sparar inspelningen på hårddisk eller minneskort. Datorer finns i de allra flesta hem numera och alla kanske inte vet att även den kan vara en alldeles utmärkt inspelningsmaskin som ger dig helt andra möjligheter att redigera dina inspelningar än vad en bandspelare kan.

Med ett bra inspelningsprogram kan du inte bara spela in i vanlig stereo utan du kan även spela in på många kanaler vilket ger dig möjligheten att spela in egen musik där du kan lägga varje instrument och stämma på en egen kanal för att sedan mixa ner det till vanlig stereo.

Om du bara ska spela in t.ex. dina vinylskivor och kassettband eller om du bara är amatörmusiker så kan du nöja dig med ett gratisprogram. Audacity är ett alldeles utmärkt gratis inspelningsprogram som duger till mycket. Med detta program kan du t.ex. klippa bort tal i början eller slutet av låten och därefter tona in och ut musiken. Du kan ta bort skivknäppar, lägga på eko, ändra hastigheten och mycket mera.

I början kan man tycka att programmet verkar krångligt och väldigt avancerat men om du går in på sajten Spela in musik på datorn så hittar du förklaringar hur programmet fungerar.

Om man är musiker och vill göra professionella inspelningar kan det vara idé att köpa ett lämpligt inspelningsprogram. Det finns en hel del att välja på och det skiljer en hel del i pris från några hundralappar till ett antal tusen. Ska man göra högkvalitiva inspelningar bör man även skaffa ett bra externt ljudkort.

Det som finns inbyggt i datorn är sällan av någon högre kvalitet. Dessutom bör man inte plugga in analoga källor. T.ex mikrofoner till ett internt ljudkort då det finns risk för radiofrekventa (RF) störningar.

Även när det gäller mera professionella inspelningar kan du ha nytta av informationen på tidigare nämnd sajt.

21 Sep 2012