Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Spjälsängar - så hittar du rätt säng

Barnets sömn är bland det viktigaste momentet under uppväxten. En bra och trygg sömn skapar förutsättningar för ett aktivt och lärande liv under dagtid. Men för att ens barn ska kunna få en god nattsömn så krävs det inte bara sköna kuddar och ett skönt täcke samt en puss på kinden.

Det är lika viktigt att barnet kan sova säkert hela natten, och om han eller hon vaknar så ska det inte finnas någon risk för olyckor. Ett barn kan tyckas hitta alla möjliga och omöjliga sätt att råka göra sig illa på, och när föräldrarna sover så kan också oturen vara framme.

Därför är det mycket viktigt att man som förälder investerar i en bra och stabil spjälsäng åt sitt barn, det är en trygghet för barnet och tar dessutom bort riskerna att han eller hon faller ur sängen på natten.

När du ska köpa en spjälsäng så kan det kanske tyckas lite förvirrande, det finns många olika alternativ och sorter där ute på marknaden. Vart ska man dessutom vända sig? Det finns minst lika många olika sorters butiker och varuhus där du kan hitta spjälsängar. Men det enklaste och effektivaste sättet idag är faktiskt att köpa en spjälsäng online över nätet, då kan du i din egen takt läsa igenom information, manualer och vad andra föräldrar tycker om sängen.

Det finns idag flertalet stora aktörer online som saluför spjälsängar, och hos många är priserna ofta billigare än de du hittar i varuhusen.

När du letar efter en spjälsäng åt ditt barn är det viktigt att sängen ska kunna hålla i flera år. För det kan finnas många tillfällen då man behöver montera loss spjälor eller sidor på sängen, och det ska inte behöva medföra att kvalité går förlorad eller att den drabbas av slitage.

Men även ditt barn kommer att slita på barnsängen, och om du till exempel flyttar sängen till en ny lägenhet eller annat rum så ska den även gå att transportera lätt. Till följd av dessa anledningar så bör man undvika att handla en begagnad spjälsäng, det kan ofta finnas slitage som är svårt att upptäcka men som kan visa sig om en olycka tyvärr skulle vara framme. Spendera hellre några extra hundralappar på att få en helt ny barnsäng direkt från en butik där garantier och manualer medföljer och ses som en självklarhet.

När du väl har fått din spjälsäng så måste du vara tålmodig när det kommer till monteringen. Följ noggrant de instruktioner som står i manualen och försök dig inte på några egna knep eller genvägar, det är både riskabelt och farligt.

Innan du handlar spjälsängen bör du också se till att du handlar den via en seriös leverantör som säljer sängar som följer Europeiska Unionens rekommendationer och föreskrifter. Alla större och mer etablerade leverantörer du idag hittar i Sverige gör naturligtvis detta, så om du handlar i en webbshop som ej är svensk bör du vara på den säkra sidan genom att kontrollera med företaget.

Men när du väl har beslutat dig för vilken modell och typ utav spjälsäng du vill ha så är ändå det viktigaste att du känner dig trygg och helt nöjd med ditt inköp - och var noggrann med att spara garantin. Att köpa en spjälsäng är inte så svårt med andra ord, och online går det dessutom som smort!

5 Sep 2013