Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Språkresan - Ett minne för livet

"Att åka på språkresa var det bästa jag gjorde under hela min uppväxt", sade en vän till mig, numera 21 år gammal, för några veckor sedan. Vi var i färd med att diskutera min nuvarande hemstad - Brighton på engelska sydkusten - och vi kom in på just det att staden är en av de populäraste språkreseorterna.

Nu var inte hon i Brighton utan på Isle of Wight, men faktum kvarstår. En språkresa etsar sig verkligen fast i minnet. Man kommer till ett nytt land, är ung (ofta runt 14), och engelskan är fortfarande ganska halvdan. Man är orolig över att göra bort sig och ständigt nervös. De flesta andra kommer dock att känna precis samma sak, och de är när förutsättningarna är just sådana, som de allra starkaste av vänskapsband (efter lite tråcklande och trevande) tenderar att formas.

Själv har jag ingen erfarenhet av språkresa, och fick lov att höra mig för bland vänner och bekanta för att samla rätt information till min Brightonguide online. Artikeln om språkresor till Brighton var förstås inte särskilt svår att skriva efter de lyriska vittnesmål jag överröstes av genom att fråga rätt personer. Många träffade fortfarande vänner de fått när de (ofta för 7-8 år sedan) var på språkresa - trots att själva resan i sig inte varade längre än 2-3 veckor.

Nu ska vi dock i förbifarten inte glömma själva syftet med en språkresa. När man tvingas till att prata engelska i flera veckor i rad så blir man mycket snabbt bättre. Många säger att de lärde sig mer engelska på en 2 veckors språkresa än på 7 års grundskoleutbildning. Visst, grundläggande vokabulär och ordförråd får du förstås i skolan, men att slipa på sina orala skills får man göra alltför sällan i grundskoleklassrummen.

Vidare har jag en rekommendation, och den lyder: om du har chansen att välja en internationell grupp - ta den! Vid språkresans slut kommer du då känna dig dubbelt så säker på engelska, i jämförelse med om du valt en svensk grupp. Det är mellan och efter lektionerna - på fritiden - som du pratar mest!

En annan rekommendation, eller snarare lite gagnelig fakta: Brighton är den bästa språkresestaden!

9 Aug 2012