Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Styrketräning med skivstång

Det har de senare åren rådit en viss maskinhysteri på gymmen runtom i både Sverige och världen. Som tur är så är styrketräning med skivstång på väg tillbaka i stor stil, och fler och fler inser att det är med de fria vikterna som styrkeresultaten står att finna.

För att hjälpa dig som är "ny" inom styrketräning tänkte jag här skriva ned ett enkelt styrketräningsprogram som jag anser passar en nybörjare. Det fina är: Du behöver inget mer än en skivstång.

Styrketräningsprogrammet består av två olika pass. Pass A och pass B. Du genomför tre pass i veckan enligt A-B-A, och nästa vecka B-A-B, och så vidare. Du genomför alltså hela tiden vartannat pass. Samtliga övningar ska genomföras med 5 set gånger 5 repetitioner.

Pass A

  • Knäböj 5 x 5
  • Bänkpress 5 x 5
  • Good Mornings 5 x 5

Pass B

  • Marklyft 5 x 5
  • Militärpress 5 x 5
  • Skivstångsrodd 5 x 5

Ifall du är osäker på hur någon övning genomförs så rekommenderar jag att du söker efter övningen på antingen Google eller Youtube.

Detta styrketräningsprogram är baserat på principen, för att bygga ny muskelmassa så måste du bli starkare. Det överlägset bästa sättet att bli starkare är att träna tung styrketräning för hela kroppen, och det gör man bäst genom att träna basövningar. Bli inte avskräckt om du tycker att övningarna verkar komplicerade, vi har alla varit nybörjare någon gång.

Jag garanterar dig, om du tar dig tiden att lära dig dessa styrkeövningar så kommer du bli väl belönad genom att du några månader senare kommer vara betydligt starkare och muskulösare. Ännu en fördel är dessutom att muskelmassa bränner fett riktigt bra, och en kropp med mycket muskelmassa har lättare att hålla sig smal.

Det här är ett bra styrketräningsprogram som definitivt duger åt både nybörjare men även till den lite mer avancerade personen. För dig som ännu kämpar med att till exempel bänkpressa din egen kroppsvikt, och marklyfta din dubbla kroppsvikt, rekommenderar jag att du ger dig i kast med det här styrketräningsprogrammet genast.

8 Feb 2012