Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Svindlande höjder för tekniker

Högt uppe i vindkraftverken ser du dem, på husfasaderna hänger de i sina linor, de inspekterar broar, de klättrar i master, de skottar snö på taken på stadens höga hus. Det ilar till i magen bara du ser på dem, men det verkar inte bekomma dem att dingla i sina linor så högt över marken, de verkar säkra på sin sak. Och det är de nog också, för det ligger rigorösa säkerhetsbestämmelser och lång utbildning bakom höjdarbete. Utrustningen följer alla bestämmelser och besiktas varje år enligt arbetsmiljölagarna.

Höjdarbete har alltid gjorts, men det var först på åttiotalet som tekniken att arbeta med klätterutrustning och linor började utvecklas på oljeplattformarna i Nordsjön. Där var det alldeles för omständligt och tidsdödande att bygga ställningar och använda kranar, så arbetarna kläckte själva idén att ta sig upp till de mest svåråtkomliga skrymslena genom att klättra dit.

Reparbete har sedan blivit ett populärt alternativ till ställningar och kranar just för att det är snabbt och smidigt, inte kräver lika mycket förberedelser och mankraft och därför blir det också ett kostnadseffektivt val.

Höjdarbete utförs av specialiserade företag som är seriösa och även certifierade. Det finns ett antal olika organisationer som certifierar så ta reda på fakta innan du anlitar ett företag att utföra höjdarbete.

Ett certifierat företag har de kunskaper och kontroller som behövs för att kunna ge sin personal den säkerhet som behövs i ett annars riskfyllt arbete. Med en certifiering och ett seriöst företag kan du lugnt stå på marken och titta på arbetarna, men att svindeln försvinner, det kan vi inte lova.

Ett företag som tillhandahåller denna typen av certifiering är IRATA. IRATA är en internationell organisation som säkerställer att alla anslutna företag löpande arbetar med säkerhetsfrågor för att säkerställa sin egen och uppdragsgivarens säkerhet i samband med arbete på hög höjd. Att välja IRATA är att välja säkerhet.

28 Mar 2012