Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Ta en bra bild

Blir du aldrig riktigt nöjd med dina bilder? Det är vanligt men det går enkelt att ändra på om man bestämmer sig för några få grundregler. Att iaktta omgivningen runt omkring dig när du ska fotografera är en nyttig erfarenhet.

Det är bra att se sig omkring för att hitta intressanta motiv till dina bilder. Låt fantasin flöda och tänk nytt, tänk det som inte har tänkts förut. Titta på färdiga bilder för att få inspiration till dina egna foton.

Ta ett beslut

När du ska välja motiv och vad som ska vara fokus på din bild så ta tid på dig och titta genom kameran. Vad ser du genom linsen? När du har bilden klar för dig så knäpper du av stilla och samlat. Ha inte för bråttom. Om du rycker med kameran så kan bilden bli oskarp.

Ta många bilder på ditt motiv. Idag så använder merparten digital fotoutrustning så det är bara att trycka av och ingen behöver bekymra sig om att det går åt film i onödan. Gå gärna nära motivet så att du har bra kontakt med det du ska avbilda.

När du tar porträtt så tänk på att ha en så lugn bakgrund som möjligt annars kan bilden lätt bli rörig och ointressant. Ta bilder vid oväntade tillfällen och redigera gärna om du har möjlighet. Det är du som tar bilden och det är du som bestämmer motivet.

Färdig produkt

När du har fotograferat klart för dagen är det bra om du har möjligheten att tömma kameran och gå igenom dina bilder. Du kanske är på resa och inte har tillgång till en dator men gå igenom dina foton och ta bort de som du absolut inte tycker dig ha användning av. På så sätt minskar du jobbet när det är dags för bildredigering.

Du ska såklart använda dina bilder så mycket du kan. Inte bara för att titta på i datorn utan givetvis skicka iväg över nätet för framkallning. Att hålla en papperskopia av en bild man tagit som man är nöjd med är en lisa för själen om man är fotointresserad.

9 Apr 2013