Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tänkvärda citat om livet

Varför lever vi, varför finns jag? När man börjar tänka alltför mycket på livets mening så kan man lätt känna sig som en myra i rymden. För att inte bli deprimerad av sin egen ringa betydelse i universum så kan man läsa citat om livet och plötsligt känna att man kanske inte ens behöver någon särskild mening för att pölsa vidare i livets snödrivor.

Faktum är att citat som handlar om vår existens kan vara riktigt humoristiska. Man inser ju snabbt att alla andra förr eller senare funderar på samma sak men inte heller kommer fram till några vettiga svar och då kan man ju lika gärna skratta åt eländet.

Spräng gränserna

Vi fascineras av folk som vågar vara annorlunda och som tillför vår värld nya koncept som vi alla har glädje av. Pablo Picasso sade att allt som du kan fantisera om är verkligt. Det här kan kanske förklara en del av hans konst, men faktum är att synsättet kan vara det citat om livet som man behöver för att våga lite mer och inse att det som är en dröm idag faktiskt kan bli till verklighet imorgon.

Det är de som vågar tänka utanför ramarna och göra det som ingen annan gjort som blir framtidens Picasso, så varför begränsa sig till fantasins värld?

Är du redo att dö?

Många gånger så är tanken på döden förlamande och det här kan bero på att man faktiskt inte lever. Mark Twain menade att den som fruktar döden fruktar livet, för en man som lever livet fullt ut är alltid redo att dö. Mitch Albom skrev populära boken Tisdagarna med Morris och han sade att döden betyder slutet på ett liv, inte på ett förhållande.

Nu behöver man ju inte hålla på och tänka på döden. Människor som Astrid Lindgren hade förmågan att säga “döden, döden” med glimten i ögat. Andra kanske mest ska betänka det faktum att livet går mot ett slut för att få lite fart och göra något vettigt av tiden som är kvar att leva.

Så dumt men så klokt…

John Wayne sade att livet är tufft och det är ännu tuffare om du är dum, så nu vet du varför allt är så svårt för dig... Det här kanske inte var det djupaste citat om livet som har uttalats men man måste ju kunna skoja lite med de djupa tankarna om vår existens.

Woody Allen står bakom citatet “Jag vet inte vad frågan är men jag vet att svaret är sex” och det citatet har väl mer än bevisat sig självt om man ser på dagens populärkultur.

Dela med dig av de bästa citaten

Du kan snabbt finna de citat som tilltalar dig allra mest och sedan dela dessa med dina vänner och med din familj. Idag är de flesta igång med Facebook, Twitter, och andra sociala medier. Varför inte säga något tidlöst och dela med dig av ett coolt citat om livet istället för att berätta att du just satt in en kaka i ugnen?

Det här kommer att ge de som följer dina inlägg något att tänka på och du kan väcka till både skratt och gråt och kanske få någon att äntligen göra något som hittills bara har varit en dröm…

1 Sep 2013