Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tänkvärt vid ny bilförsäkring

Att välja vilken bilförsäkring man ska ha kan vara knepigt. Det är många frågor som ska besvaras och mycket att kolla upp innan man kan fatta rätt beslut. Här följer en sammanställning av det viktigaste.

Börja med att fundera över om det är en helförsäkring du ska ha, eller om du klarar dig med en halvförsäkring. I de flesta fall så omfattar bägge dessa försäkringsformer stöld av fordonet och/eller utrustning, brand- eller glasskador, trafikförsäkring och räddning samt rättsskydd. Utöver detta så omfattar helförsäkringen även vagnskadeskydd. Tänker du köpa en ny bil så är kanske en helförsäkring det rätta valet.

Valet av försäkringsbolag är heller inte lätt. Du kan spara flera tusen genom att hitta rätt försäkring på rätt bolag. När du har sonderat marknaden är ett gott råd att välja ut en handfull försäkringsbolag och begära in offerter från dem. Vilken bil du har och dess årsmodell är sånt som spelar in vad gäller kostnaden för försäkringen.

Du kan även pröva att förhandla om priset. Ta reda på om försäkringsbolaget har några rabatter och tänk på att premien (försäkringskostnaden per år) och självrisken för de olika delarna i försäkringen spelar in. Lyssna gärna med vänner och kollegor och hör vad de har valt för försäkringsbolag och hur pass nöjda eller missnöjda de är. Ta också reda på vad som gör de nöjda eller missnöjda.

Något som många konsumenter ofta missar, eller helt struntar i, är att läsa det finstilta i bilförsäkringen. Även om det är tråkigt, så ta dig tid att gå igenom vad som står där. Se till att du förstår innehållet i försäkringen, eller fråga försäkringsbolaget om något är oklart och du känner dig osäker.

Om du är inblandad i en krock och bedöms vara den som vållat skadan, så kan du gå miste om bonusen på din försäkring. Har du endast halvförsäkring så får du även stå för kostnaderna på din egna bil. Anser du att så inte är fallet så ska du överklaga. Ring då först upp ditt försäkringsbolag och ta reda på vilka uppgifter du ska ta med i ditt överklagande, samt vart det ska sändas. Var tydlig!

7 Dec 2012