Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tanzania Afrikas outforskade pärla

Resandet till Tanzania ökar för varje år och det finns tre huvudanledningar: Serengeti, Zanzibar och det Tanzaniska folket.

Afrika bestod för ca 100 år sedan utav enorma vildmarker som var glest befolkade. Men befolkningstillväxt och synisk jakt på bl.a. elfenbetar, noshörningshorn och andra troféer har desarmerat dessa enorma djurbestånd till ett minimum, men med det lysande undantaget Tanzania.

I Arushadeklarationen från 1967 fastslogs det utav presidenten att djurlivet i Tanzania är en del av Tanzanias kultur och skall därför bevaras och skyddas. Tack vare detta framsynta mål så är Tanzania idag Afrikas djurtätaste land med störst areal avsatt till nationalparker.

Det blir ju inte sämre av att landet även inhyser den världsberömda nationalparken Serengeti, som med sina enorma orörda vildmarker är ett av få intakta och orörda ekosystemen i världen.

Det är ingen slump att Serengeti är resmål nummer ett för alla resenärer som planerar safariresor. Serengeti upptar tillsammans med kringliggande ”game reserves” samt andra nationalparker ett område som är lika stort som halva Danmark.

Det blir ju inte sämre av att Tanzania samtidigt kan stolsera med paradisön Zanzibar som är en pärla i den varma Indiska Oceanen. Zanzibar är ju ett måste för de flesta svenskar som vill koppla av i paradiset efter några intensiva och hektiska dagar på Serengeti.

På Zanzibar finns det oändliga paradisliknande stränder som sträcker sig mil efter mil. På de kokospalms beklädda stränderna finns det små trevliga hotell utsprida likt pärlband. För den vana resenären finns det möjlighet att själv på plats söka upp små trevliga familjeägda hotell. Generellt så är norra Zanzibar känt för lite mer hålligång och sydöstra Zanzibar för en lugn atmosfär som passar de flesta barnfamiljer.

Svenskar som varit i Tanzania vittnar alltid om det Tanzaniska folkets otroliga gästfrihet och trevliga bemötande. Det må vara fattigt i Tanzania, men i hjärtat är det Tanzaniska folkets livsglädje på topp.

1 May 2012