Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tar Spanien sin tredje raka mästerskapstitel?

Spanien vann ju som bekant fotbolls-VM i Sydafrika 2010 efter finalseger mot Holland. De är också regerande europamästare efter att ha besegrat Tyskland i finalen 2008 då mästerskapet avgjordes i Schweiz och Österrike. Blir EM 2012 den tredje raka triumfen för Spanien?

Även 2012 är värdskapet delat och den här gången är det Polen och Ukraina som gemensamt arrangerar EM. Frågan som många ställer sig är om något land ska kunna utmana Spanien, eller om det stjärnspäckade laget ska ta ännu en mästerskapstitel.

I Spanien finns två av väldens bästa klubblag, nämligen Real Madrid och Barcelona. Det är också från dessa två lag som förbundskapten Del Bosque hämtar merparten av sina spelare. Stommen i landslaget har varit densamma i flera år nu, vilket så klart är en stor fördel för spanjorerna.

Spanien kallades länge för laget som inte vann några stora titlar. De vann förvisso EM 1964, men lyckades sedan inte vinna någon stor internationell titel förrän EM-guldet 2008. Men när det väl lossnade så lossnade det ordentligt och bara två år senare var det dags igen. Spanien vann det finaste av alla titlar och bärgade nationens första VM-guld.

De två lag som de flesta tror har bäst chans att kunna utmana Spanien om guldet i EM är Tyskland och Holland. Tyskarna är alltid bra men om man jämför spelare mot spelare så når de inte upp i samma standard som det spanska laget. Detsamma gäller för Holland. De bästa spelarna är riktigt bra, men sett över hela truppen har de inte den bredd som de regerande mästarna förfogar över.

Jag tror att vi får se Spanien ta hem en tredje raka titel. Jag kan helt enkelt inte se vilket lag som skulle kunna göra livet surt för dem. De är helt enkelt för bra. Samtidigt ska man komma ihåg att det är små marginaler i fotboll. Det kan räcka med en dålig match så är man borta.

I årets fotbolls-EM är ju även Sverige med. Att tro på några större framgångar är nog dessvärre att övervärdera vårt svenska landslag.

12 Jan 2012