Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Text och webb – Hur viktig är texten för en hemsida?

Den som jobbar med att utveckla hemsidor är inte alltid medveten om hur text och webb egentligen hänger ihop. Det här kan tyckas märkligt, men det är faktiskt så att folk som är specialister på att bygga hemsidor som är optimerade på alla sätt och vis, ändå missar att det är innehållet som kommer att avgöra hur många besökare sidan får till sist. Text och webb är en av huvudpelarna inom SEO arbete och alltmer fokus riktas mot kvalitetsinnehåll då nya algoritmer hos sökmotorerna ser om det man har på sin hemsida verkligen tillför något.

Bilder är bra men text är viktigast

En hemsida måste givetvis vara attraktiv och ge besökare fler intryck en enkel text. Det här är absolut något som Google och andra sökmotorer uppmärksammar. Så länge man ser till att jobba med bild och videos på ett vettigt sätt så kan det bara vara en bonus för hemsidan. Texten kan man inte se lika lätt på. Om den text man lägger in på sin hemsida inte är utformad på ett vettigt sätt så missar man ett viktigt redskap i arbetet mot Googles förstasida.

Texten talar om vad din sida handlar om

Innan någon ens har besökt din hemsida så får de veta vad den handlar om då den dyker upp i sökresultaten. Genom att använda sig av text som inkluderar nyckelord och relevant information så kan du påverka hur många som får din hemsida som förslag då de söker med olika sökmotorer. Det är det här som är så viktigt att förstå vad gäller text och webb. Å ena sidan så måste du rent tekniskt presentera en text som sökmotorerna kan förstå, å andra sidan så måste texten vara mänsklig och lätt att läsa.

Bra text för hemsidor

För att kunna utveckla ett bra innehåll för sin hemsida så måste man dels bena ut vad det är man vill ha sagt och bestämma sig för nyckelord. Nästa steg blir att utforma själva texten. Om man inte själv är så duktig på att skriva innehåll så är det smart att lägga ut detta arbete på en SEO skribent som kan sitt jobb och även som är utbildad i ämnet. Man kan också skriva en del själv och lägga ut en del på andra skribenter för att uppnå en variation i stil och språk på sin hemsida.

 

5 Mar 2012