Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tillbehör till fotogenlampa

När nu vintern har kommit och mörkret fallit över vårt avlånga land, är det viktigt att se till att skapa en så mysig och upplyst inomhusbelysning som det bara är möjligt. Ett av de bästa sätten att skapa en sådan på är genom att använda sig av stearinljus eller fotogenlampor.

Just det senare är något som svenskarna använde mycket förr, men som under en period sjönk i användande. Men nu har det åter blivit populärt med fotogenlampor, och här kommer några av de tillbehör man behöver för att de ska fungera.

  1. Fotogen Fotogen är en brinnande vätska som används som drivmedel i en fotogenlampa. Det är fördelaktigt att använda, eftersom det ger ifrån sig en hel del ljus samtidigt som det är en vätska som är kontrollbar när den förbränns, och inte behöver en konstant antändning för att brinna. Fotogen i sin renaste form är vad som används som bränsle till jetdrivna flygplan.
  2. Veke Veken är den del av fotogenlampan på vilken fotogenet tillåts att brinna. Eftersom veken består av ett bomullstygliknande material tillåts fotogenet att sugas upp av detta för att sedan brinna med en jämn låga.
  3. Oljehus Sedan behövs också en behållare för själva fotogenet vilket kallas för ett oljehus. Det finns många anledningar till varför ett sådant är nödvändigt, inte minst för att på ett säkert sätt förvara fotogenet, så att man inte löper risken för att en brand uppstår.

Detta var några av de olika tillbehör och reservdelar som behövs till en fotogenlampa. Om man är ute efter några andra, extra tillbehör, så är gör man enklast i att söka på nätet eller besöka några av de kända butikerna som säljer reservdelar till gamla hus. Nacka Byggnadsvård är ett exempel av dessa.

Och faktum är att det generellt är det bästa sättet att komma över vad man behöver till sin fotogenlampa. Där är det både billigt och smidigt att inhandla vad man behöver.

9 Jan 2014