Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tio sätt att förbättra minnet

Alla kämpar ibland med att komma ihåg saker, och för vissa är det svårare än för andra. Elever som går i skolan behöver bra minne för att kunna lära sig allt inför ett prov. Andra behöver bara kunna hitta sina bilnycklar eller komma ihåg folks namn. Det finns ingen magisk lösning för att förbättra minnet som fungerar för alla, så vi måste alla hitta vad som fungerar bäst för oss själv. Här är några tips på hur du kan förbättra ditt minne.

Repetera. Inget förbättrar minnet bättre än upprepning. Att höra eller säga något om och om igen hjälper dig att ingjuta informationen i minnet. När du träffar en ny person, upprepa personens namn tre gånger i samtalet för att lättare komma ihåg det.

Skriv ner det du behöver komma ihåg. Ofta hjälper den enkla processen att skriva ner något med att komma ihåg det. Själva processen att överföra tanke till skrivna ord hjälper dig att spara informationen och gör det lättare att visualisera senare.

Spela spel. Det finns många spel du kan spela för att aktivera och stimulera hjärnan och förbättra ditt minne. Du kan till exempel lösa sudoku, lösa korsord eller spela patiens. Ta med en bok med pussel eller ladda hem appar till din telefon så att du kan spela när du har tid.

Visualisering. Bilder säger mer än ord, så visualisering är ett fantastiskt verktyg för att förbättra minnet. Associera till exempel bilder med namn eller ord, och ibland räcker det att bara föreställa sig hur en lista ser ut för att komma ihåg vad som står på den.

Stressa mindre. Att slappna av gör underverk med din förmåga att minnas saker. Avslappningsövningar som meditation minskar stress och skärper sinnet. Skratt är också ett utmärkt sätt att minska stress.

Organisera. Om du är välorganiserad vet du var du kan hitta det du letar efter. Förvara saker på sin plats och använd en almanacka för att hålla reda på dina aktiviteter, så att du inte behöver ha lika mycket att tänka på samtidigt.

Skapa rim. Vi kommer alla ihåg sånger och rim från barndomen. Anledningen till det är att rim gör det mycket lättare att komma ihåg saker. Att använda rim är därför en enkel metod som alla kan använda för att förbättra minnet.

Motionera. Många förstår inte hur viktigt motion är för att förbättra minnet. Fysisk aktivitet ökar blodflödet i hjärnan och ökar därmed förmågan att komma ihåg saker.

Sov. Att få tillräckligt mycket sömn är en annan viktig faktor för att minnets kapacitet ska förbättras. Sömnbrist har en väldigt stor negativ inverkan på minnet.

Kost. Maten vi äter spelar en stor roll i hur bra minnet fungerar. En hälsosam diet med mycket fisk och antioxidanter från grönsaker och frukt hjälper hjärnan att arbeta mer effektivt.

 

22 Aug 2012