Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips för att registrera en domän

I modern tid har Internet blivit en kärnverksamhet i alla dess former och med alla dess användningsområden. Domäner är ett sätt att säkra din identitet och marknadsföra din organisations varumärke på nätet. Domänen är det första intrycket som människor får av dig när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder och får upp din webbplats som följd.

Låt inte dina kunder bli avskräckta av en riktigt lång domän som inte har någon mening eller en väldigt kort och tråkig. Här är några tips som du behöver veta när du bestämmer dig för att registrera din domän.

Tillgänglighet

Detta kan tyckas vara självklart, men är i själva verket ganska viktigt. Gå inte in för en domän som redan har tagits. Tänk på hur viktig din webbnärvaro är för utvecklingen av ditt företag på nätet. Undersök om du kommer att kunna registrera det namn som du har valt innan du börjar bygga upp din verksamhet runt namnet.

Spendera inte dyrbar tid på att utveckla några idéer innan du har kontrollerat tillgängligheten. Det första steget bör vara att välja en tillgänglig domän och registrera den för att vara på den säkra sidan innan du gör något annat. En domän kostar i allmänhet inte alltför mycket så du bör inte tveka att registrera flera domäner, medan de fortfarande är tillgängliga.

Om du vill ha ett riktigt bra namn, och du inte kan komma på ett på egen hand, är det en bra idé att gå igenom listan med utgångna domäner och leta efter idéer. Dessutom kommer du säkert att kunna registrera vad du vill från listan eftersom dessa är övergivna namn som ingen använder för närvarande.

En annan fördel med detta är att du även kan få några bakåtlänkar från föregående domänanvändare. På detta sätt kommer din webbplats att börja visas i sökresultaten mycket snabbare än vanligt.

Geografisk räckvidd

Planerar ditt företag att bedriva verksamhet utanför ditt hemland? Om svaret på denna fråga är ja, behöver du tänka på TLD eller dina toppdomän-alternativ. Du kan ha en ”.com” domän eller så kan du välja att ha en ”.eu” beroende på dina behov.

Om du planerar att expandera i vissa länder ska du skaffa toppdomäner som är en landskod för var och ett av länderna för att säkra din närvaro på nätet. På så sätt kommer du att kunna representeras överallt i världen.

Längd

Domänens längd relaterar direkt till dess värde. Kortare är alltid ett bättre alternativ. Du bör försöka kombinera företagets initialer för att komma igång. Ta inte med hela namnet på företaget i domänen för att inte göra det för långt - håll dig till initialer eftersom kunderna föredrar detta.

29 Jan 2013