Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips för att starta en friskola

Alla kan inte starta en friskola. Media framställer det som om det vore så men det är inte riktigt fallet. Du måste ha koll på en massa saker kring att driva en skola och kan inte bara ha ett marknadsekonomitänk. Du måste skapa en friskola som elever vill gå i.

Då kan du till exempel inte bara räkna dig fram till vad verksamheten behöver. Du har nämligen ständigt så kallade mjuka värden att tänka på, elever som mår dåligt måste få hjälp bara för att nämna något. Du måste lägga en massa pengar på kuratorer för att en elev som mår dåligt presterar dåligt, oavsett om du tycker att du borde kunna dra ner på skolhälsovården för att de sitter på en massa timmar.

I stora drag så finns det tre saker som bör få mer fokus vid en etablering av en skola:

1: Vilken profil ska din skola ha? En allmän profil, det vill säga att du skapar en skola som vilken som helst fast den drivs privat, kan funka om du etablerar dig i ett område där ordinarie skola har ett sämre rykte, men om du etablerar dig i ett område som till exempel universitetsstäder som generellt har höga betygssnitt i grundskolan, så måste du profilera dig. Profilerar du inte dig så erbjuder du inget nytt och ger därför ingen anledning för elever som är nöjda med sin nuvarande skola att flytta på sig.

2: Vart ska skolan ligga? Att ligga centralt tror många är lösningen men så behöver det inte vara. Ett centralt läge innebär ofta att det finns många skolor i närheten och risken att elever hoppar emellan dem så fort det går emot på en skola är ganska stor. Det viktigaste är att det finns elever i närområdet. Även om din profil inte alltid fyller din skolas alla platser så kommer elever i närheten att göra så bara för närhetsprincipen.

3: Egentligen viktigast, sätt alltid eleven först. Du ska inte vara dum som en curlingförälder, men du ska verkligen kämpa för att eleven ska klara av skolan och få ett bra slutbetyg, för trivs eleven så är det den enda reklam du behöver. Du kan skicka ut hur mycket reklam som helst men inget kommer att slå fem elever som pratar med sina vänner, skriver på facebook, fotar på instagram om vilken fantastisk skola de går på.

16 Mar 2013