Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips för dig som har ont i nacken

Att ha ont i nacken är riktigt jobbigt, eftersom detta även påverkar så många andra delar av kroppen. Nackvärk är dock väldigt vanligt, både tillfälligt och kroniskt, och de flesta som lider av värk i nacken vet dessutom inte heller vad det egentligen är som orsakar detta. 

En vanlig anledning till nackont är dock att musklerna i nacken på något sätt inte funkar som de ska, att de är allt för stela eller spända. Detta orsakas ofta av stress, dålig hållning, en väldigt enformig arbetsställning eller av att man sover i en konstig ställning. Fördelen är att detta går att justera rätt så enkelt, genom att lägga om dina vanor på olika vis. Så börja först och främst alltid din jakt på orsaken till värken i nacken med att fundera på om något i din livsstil skulle kunna orsaka detta.

En kanske lite mer oväntad anledning till att man kan få ont i nacken är att man faktiskt har synproblem. Detta gör att man oftast hamnar i konstiga ställningar för nacken för att helt enkelt kunna se ordentligt. Så en synundersökning kan också vara en god ide i detta sammanhang, även om man kanske inte kan tro att det skulle kunna påverka.

Att man inte rör på sig tillräckligt mycket kan också orsaka nackont. Att öka mängden motion kan därför också vara en bra lösning på problemet, se bara till så att du inte överanstränger nacken.

Många upplever framförallt att yoga och pilates påverkar nacken och problemen med nacken på ett positivt sätt.

Om ovan tips och råd inte hjälper, kan det även vara en god ide att gå till en kiropraktor, sjukgymnast eller naprapat. De är proffs på att både identifiera och behandla vanliga problem med nacken.

Det värsta man kan göra om man lider av värk i nacken är att enbart ta smärtstillande mediciner. Detta löser inte problemet på lång sikt, och kan dessutom orsaka beroende.

20 Jan 2012