Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips när du skall köpa stövlar

Gummistövlar är stort nuförtiden. Idag fungerar stövlar även som modeaccessoarer och tiden när gummistövlar bara kunde köpas i grönt eller marinblått är definitivt som bortblåst. Exempelvis Hunter stövlar är kända både för sin komfort, passform och sin slitstyrka. Nuförtiden ses de ofta i modereportage tillsammans med såväl kjol som med byxor. De är visserligen fortfarande klassiska gummistövlar som är praktiska och skyddar dig från regn och slask, men de är gjorda med stil och eftertanke. Det finns många färger och modeller att välja mellan. De kan även användas när det är kallt ute eftersom man kan köpa till innersockar som inte bara är sköna och varma, utan snygga också.

Den ursprungliga gummistöveln är baserad på modifierade herrskor som användes av Lord Wellington i England. Det var en kortare stövel än de flesta av dagens stövlar. Det var också betydligt bekvämare och hade en snäv passform. Det var dock inte förrän under första världskriget som populariteten ökade. Över en miljon stövlar beställdes av armén för användning i diken och företaget som levererade dem, Hunter, blev plötsligt ett känt namn. Andra världskriget resulterade också i en enorm efterfrågan på stövlar.

Här är några tips när du skall köpa dina stövlar:

  • Du måste bestämma vad du främst skall ha dina gummistövlar till. Är du bonde som behöver ha rejäla gummistövlar på gården, eller vill du ha ett par gummistövlar bara för att ha på en musikfestival?
  • Hur ofta du bär dina gummistövlar kan också hjälpa till att avgöra vilka gummistövlar som är rätt för dig. Om du ska ha på dig dem hela dagen, varje dag, så kommer du ha andra krav än om du bara bär dem ett par gånger per år.
  • Dina stövlar måste passa ordentligt. Om du går på leriga ställen, vill du inte dina gummistövlar fastnar i leran. Om du skall ha dem när det är snö och kallt måste du se till att de fortfarande passar när du bär ett extra par strumpor.
  • Det är viktigt att dina gummistövlar är bekväma, så att de inte skaver eller gör ont om du bär dem hela dagen,
  • Du vill vara säker på att dina gummistövlar erbjuder bra grepp, så att du inte halkar i en lerig backe eller när du försöker gräva fram bilen på en snöig dag. Om du bara har dina gummistövlar för att gå till jobbet eller till skolan när det regnar, kanske du inte behöver gummistövlar med samma fasta grepp.

18 Feb 2012