Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips och information om biluthyrning i Spanien

Om du planerar att hyra en bil i Spanien under semestern så är det inte mycket att oroa sig över. Att hyra en bil och köra i Spanien är enkelt. Spanien har sen sitt EU inträde ett stort och välbyggt vägnät och trafikregler som till det mesta liknar de i Sverige.

Spanien har en del olika typer av vägar varav en del kostar pengar att köra på, som t.ex Autopistas. Autopistas är avgiftsbelagda motorvägar som sköts av privata entreprenörer. De motorvägar och motorleder som inte kostar pengar kallas Autovias.

Om du planerar att hyra en bil vid besök i de större spanska städerna, som t.ex Madrid, Barcelona eller Valencia så bör man tänka till en extra gång. Det kan vara svårt att hitta parkeringar och det är ofta långa bilköer, helst vid rusningstid.

Tips på billig biluthyrning i Spanien?

I första hand bör du testa att boka din bil via Internet, det är oftast billigast, enkelt att söka och jämföra samt tar mindre tid. Jämför dock flera sajter innan du bokar. Boka även så tidigt som möjligt, det blir oftast dyrare desto närmare tid din resa är.

Om din bil skall hämtas på en flygplats bör du boka innan du reser. Vid charterresor kan du ibland hyra förmånligt via det hyrbilsföretag som din arrangör har avtal med. Kontrollera alltid om fri körsträcka ingår i kostnaden.

Vart kan man hyra en bil?

På Internet finns många sajter och biluthyrningsföretag där du kan söka och leta. Att jämföra sajternas priser och deras villkor är inte lätt och det billigaste alternativet är inte alltid bäst. Sök främst på en sajt som söker hos flera olika biluthyrare i Spanien. Tips på stora bolag är t.ex Avis, Alamo, National och Hertz. Men många jämförelsesajter söker även hos lokala bolag, vilka kan vara billigare på vissa specifika orter.

Försäkringar

Hyrbilsförsäkringar i Spanien skiljer inte sig från övriga länder inom EU. Självriskeliminering kan vara ett bra tillval, men kan kosta lika mycket som bilhyran. Kontrollera alltid vilka försäkringar som ingår samt hur hög självrisken är.

Villkor för biluthyrning i Spanien

För att hyra bil i Spanien måste du vara över 21 år, men vanligtvis kostar det mer om du är under 25 år. Ditt körkort måste ha varit gällande i minst 3 år. Internationellt körkort krävs endast om du har ett körkort som är skrivet på ett annat språk än latinska (Svenska har det latinska alfabetet).

Trafikregler

Det är enkelt att köra bil i Spanien, vägarna är bra och det finns många vägskyltar. En GPS kan underlätta om du planerar att köra i Spaniens storstäder. Regler som skiljer sig från Sverige är t.ex: Max promillehalt är 0,05% vilket motsvarar ca 1 spritdrink inom en timme, bilen måste vara utrustad med två varningstrianglar och vid en olycka placeras en triangel framför och en bakom bilen.

I Spanien är det förbjudet att prata i mobiltelefon, skicka SMS eller att ändra på GPS-navigatorn under körning. Det är till och med inte tillåtet att använda öronsnäckor och hörlurar till din mobiltelefon, radio eller musikspelare.

Om du stannar och kliver ur din bil på en trafikerad väg så måste du sätta på en reflexväst. Det är inte tillåtet att bogsera en annans bil med bogserlina. Det är förbjudet att tuta inom tätbebyggt område mellan kl. 23.00 och kl. 06.00.

24 Apr 2014