Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips om domännamn

Precis som logotyper, varumärken eller märkesnamn, är en domän en del av ditt företags identitet. Kunderna associerar ditt domännamn med dina produkter, företag och tjänster. Men bara om du väljer rätt namn. Du bör tänka på att domännamnet ska användas för flera olika ändamål som t.ex. e-postadress, webbplats och även en FTP- eller annan server. Det kommer också att användas i dina marknadsföringskampanjer.

Om du har ett domännamn som är medryckande och lätt att komma ihåg kommer du säkert att locka många fler kunder. Kunderna i sin tur kommer att använda din e-postadress och webbplats för att få relevant information om de tjänster som du tillhandahåller eller de produkter som du säljer. Domännamn är flyttbara. Detta innebär att även om du flyttar din fysiska adress, byter Internetleverantör, ändrar ditt telefonnummer eller ändrar webbhotell kan du fortfarande behålla ditt gamla domännamn. På så sätt kan du alltid hålla kontakten med dina stamkunder och etablera ett välkänt namn för ditt företag. Här är några tips som kan hjälpa dig välja ett framgångsrikt domännamn:

- Känn till domännamnets format. Namnen bör inte vara längre än 67 tecken, inklusive dess förlängningar. De innehåller två eller fler bokstäver, siffror eller bindestreck. Det finns några domännamn som måste vara minst tre tecken långa utan förlängningar. Du kan inte sätta ett bindestreck i början eller slutet av domännamnet. Det är emellertid inte skiftlägeskänsligt och det finns även flerspråkiga namn nuförtiden.

- Känn till din målgrupp. Välj ett namn som är lämpligt för din målgrupp. Beroende på din målgrupp kan du välja ett namn som låter aktuellt, uppriktigt, professionellt, coolt eller som innehåller sökord från den inriktade industrin.

- Håll domännamnet så kort och så enkelt som möjligt. I allmänhet minns människor lättare ett namn som är kortare och detta gör det mer populärt. Dessutom blir risken mycket mindre att användaren kommer ihåg det på ett felaktigt sätt. Därför är det bäst att välja ett domännamn som består av högst tre ord. Du bör välja ord som är lätta att uttala och ord som har få stavelser. Korta namn är bättre, men du bör inte välja akronymer som är svåra att komma ihåg.

- I vissa sökmotorer kan du enklare uppnå en högre ranking om du registrerar ett längre domännamn som består av flera relevanta ord. Några av de stora sökmotorerna som används i dagsläget rankar sidor högre på grund av detta. Du kan välja ett namn som innehåller upp till 63 tecken och innehåller sökorden för din webbplats. Det kan då direkt omdirigera besökarna till din webbplats.

- Använd ord i plural. Om din webbplats är tänkt att exempelvis sälja hus då är det bättre att kalla den newhomes.com än newhome.com eftersom den inte säljer ett visst hem.

29 Nov 2012