Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips på ekonomiskt bilägande

Att äga en bil behöver inte alls vara kostsamt. I alla fall inte om den är avställd eftersom man då varken behöver betala skatt eller bensinkostnaden. Dessutom är den då troligtvis oförsäkrad vilket gör att inte en enda krona behöver läggas ner på fordonet per månad.

Men det är knappast ett råd att säga att man ska ställa av bilen för att pressa ner kostnaden. För många är bilen ett nödvändigt ont som man måste ha för att ta sig till jobbet eller hämta barnen på dagis. För andra är bilen det roligaste nöje de har. Oavsett syn på detta finns det mycket pengar att spara om man tänker ekonomiskt.

Den största utgiften när det gäller bilar är för de flesta bensinen. Det är också den lättaste punkten att förändra. Hur långt skulle du t.ex kunna cykla istället för att åka bil? 2km, 5km, 10 km? Bara genom att ta bort alla resor kortare än 5km minskar antalet mil avsevärt per månad. Längre resor kan även ersättas med buss. Det är inte säkert att det alltid är billigare men självklart ska alternativet räknas på.

En annan punkt är att pressa priset på bilförsäkringen. Har du en helförsäkring på din bil kan flera tusenlappar sparas per år bara genom en jämförelse av de olika försäkringsbolagen. Denna tar kanske 15 minuter och man behöver bara göra det en gång per år. Dessa 15 minuter kan spara en tusenlapp vilket ger en rejäl ”timlön”

Även renovering är en stor utgiftspost. Att bilen någon gång kommer att gå sönder vet alla som har bil. Ändå blir väldigt många nästan förvånade när det händer. Det blir en oförutsägbar utgift som gör att man inte kan lägga dessa pengar på andra roligare saker. Även när det gäller renoveringar handlar det om att jämföra. Skillnaden är att det inte är lika lätt. Istället för att bara gå in på hemsidan vid prisjämförelser på bilförsäkringar så måste man ringa eller besöka alla reparatörer för att få ett pris.

Men även om det tar tid så är det värt det. Iallafall om det rör sig om reparationer som kostar flera tusen kronor. Att anlita märkesverkstäder är nästan alltid dyrt. Man får visserligen enbart märkesdelar till bilen men har du behov av det? De som har en splitterny bil kanske vill behålla andra handsvärdet genom att enbart använda originaldelar. Men är bilen 10 år kanske inte det är lika viktigt längre. Då är det bättre att hitta någon reparationsverkstad som även kan pressa priset på reservdelarna.

3 Sep 2013