Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips vid Flytt och städ av en bostad

Ibland händer det att vi alla behöver ta och packa våra flyttlådor för att bege oss till nytt hem, kontor eller helt enkelt flytta oss en bit bort. Vid tillfällen som dessa uppstår behovet av flyttstädning, antingen av dig själv, din familj, eller tredje alternativet att hyra in en professionell firma för att utföra jobbet. Det är så klart viktigt att bostaden eller lokalen är i princip kliniskt ren när den nya personen eller paret eller familjen ska flytta in och ta över.

Det samma gäller när man själv tar emot sin nya bostad, man vill så klart att det ska vara städat och rent in i alla hörn och kanter. Det här kan äta upp tid hos en person eller familj då det kräver mycket tid att allokera för att flyttstädningen ska bli så bra utfört som möjligt. Använder du dig av en flyttfirma och t.ex.. bor i Stockholm kan du gå igenom en mängd alternativ som finns tillgängliga för direkt översikt på nätet. www.flyttfirmaistockholm.nu är en typisk tjänst som du lär se i sökresultaten och en sida som är enkel att hitta. Gör dig själv en tjänst och titta på recensioner från tidigare kunder för att få dig en uppfattning.

Förberedelser

Det är bra att tänka på att de kontrakt man skriver som säljare/köpare brukar inkludera att bostaden är i "rimligt" skick när man flyttar in, och om då inte flyttstädningen är tillräckligt bra gjort, kan ytterligare pengar bli involverade i processen. Innan du tar hjälp av en städfirma så bör du kolla upp exakta mått på din lägenhet och vara beredd på att förse städfirman eller flyttfirman med nycklar eller tillgång till lägenheten. Mest troligt är också att du behöver rensa och göra golvet, mattor, träpanel eller kakel tillgängligt och lätt att städa. Oftast så är det ett fastpris som sätts hos städfirman eller om det är flyttfirma så bakas det in i totalpriset för hela flytten.

Priset

Priset kommer så klart variera beroende på storleken på fastigheten samt om städprodukter osv används av firman själva eller om det är något du kommer att förse dem med. Var noga med att du är på det klara med alla avgifter innan flyttstädning sätter igång, så du inte står och behöver argumentera när jobbet väl är gjort.

Sannolikt kommer ett tema på 2-4 personer att städa din bostad, för tidsuppskattning fråga direkt, räkna annars med att en lägenhet på runt 45 kvm tar ca 3 timmar att flyttstäda. Har du ett kontor kan det dock komma att ta betydligt mycket längre tid.

Förberedning

För att spara så mycket tid som möjligt för städfirman eller flyttfirman, se till att din bostad är rensad och att det inte står massa möbler i bostaden vilket kommer göra det svårt för städpersonalen att utföra sitt arbete. Till sist, var ute i god tid så att du inte står på sista dagen med svetten rinnandes längs pannan och hjärtat bultandes. Med lite planering brukar allt lösa sig smidigt och enkelt.

19 Dec 2017