Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tips vid köp av en roddmaskin

Det blir allt vanligare att vi köper redskap som vi tränar med hemma för att hinna med våra hektiska scheman. De maskiner som är avsedda för träning hemma ska vara smidiga att plocka undan då de inte används, men de får verkligen inte vara krångliga att ta fram för då finns risken att vi inte tränar alls.

Ett av de vanligaste träningsredskapen som återfinns både på gymmet och i våra hem är en roddmaskinen. Att denna träningsmaskin har blivit så populär beror på att den passar de flesta. Den bygger både muskler samt ökar konditionen och just därför används den flitigt av t.ex elitidrottsmän. En roddmaskin tränar många av kroppens muskelgrupper vilket ger användaren en vältrimmad kropp. Det finns dock några saker att tänka på vid val av roddmaskin.

Tid och pengar

Som vid alla större köp bör priset sättas i relation till hur ofta maskinen förmodligen kommer att användas. En roddmaskin finns i flera olika prisklasser och med sådan stor variation skiljer sig även de olika maskinerna markant åt.

Storlek

Maskinerna finns i olika storlekar och därför är det viktigt att läsa om den specifika roddmaskinen innan köpet, så att den passar den egna kroppslängden. Det finns maskiner med reglerbara pedaler som passar de flesta men avvikelser förekommer. Även vikt är något som bör finnas i åtanke eftersom det ofta finns en maxvikt.

Finesser

De tekniska finesserna är något som skiljer sig åt mellan de olika modellerna på marknaden. Vissa har inbyggda program för att göra träningen roligare och mer varierande medan vissa bara har den ursprungliga roddmekanismen. Idag är dock de allra flesta utrustade med en display som visar diverse träningsdata. Det kan vara puls, hastighet och kaloriförbränning.

Vid köp av en roddmaskin bör även en garanti finnas. De flesta återförsäljare lämnar långa garantier men det varierar mellan de olika modellerna.

23 Mar 2013