Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tjäna pengar med din blogg

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på. Ett sätt är att tjäna pengar på din blogg.

Om du har många besökare eller rätt målgrupp kan du faktiskt få en bra månadsinkomst från din blogg.

Kanske kan du inte arbeta heltid med din blogg, men några extra tusenlappar kan det ändå bli på ett rätt enkelt sätt.

Så tjänar du pengar med din blogg

Först och främst måste du gå med i några av de olika affiliatenätverken som finns och hos dem välja ut de annonsörer du vill göra reklam för.

Det enklaste och kanske också vanligaste sättet är att man placerar ut några banners överst på bloggen och i höger marginalen och hoppas att ens besökare skall klicka på dem. Visst är det alltid någon som klickar på alla dessa banners man ser på olika sidor, men då måste du komma ihåg att visa banners som är relevanta för din blogg.

Bättre är dock att länka i den löpande texten i dina bloggposter till de annonsörer du har valt att arbeta tillsammans med. Du kan också ha länktexter i din högermarginal. Textlänkar fungerar alltid bättre än banners.

Ett tips när det gäller just att tjäna pengar med hjälp av affiliateprogram är att skriva recensioner. Ta ut några produkter som är relevanta för din blogg och skriv vad du tycker om dem och varför de är bra. Det gäller att vara ärlig naturligtivs. Sen länkar du till en e-butik som säljer dessa produkter med din affiliatelänk på några utvalda ställen i texten.

Google Adsense är också ett populärt och enkelt sätt att tjäna pengar med. Se dock till att placera dina Adsense-enheter på ställen där de syns tydligt. För du vill ju att dina besökare skall klicka på dina annonser och då går det inte att smyga undan dem i något hörn på bloggen. Själv placerar jag alltid en Adsense enhet direkt efter min bloggposts rubrik och före den löpande texten.

Att sälja annonsplats direkt till olika annonsörer kan vara en god idé då du får behålla hela kakan själv. Dock krävs det att du har relativt många besökare, alternativt en stark nischad blogg. Dock är det lite mer tidskrävande då du själv måste leta upp annonsörer mer aktivt och förhandla med dem.

Du kan också gå med i ett annonsnätverk där du får betalt för hur många gånger du visar en annons. I affiliatemarknadsföring måste dina besökare oftast, efter att de klickat på din annons, köpa något för att du ska kunna tjäna något. Det behövs inte om du får betalt per sidvisning. Vanligast är att du får betalt per 1000 sidvisningar. Ett sådant annonsnätverk är Tailsweep. Dock krävs det att du har många besökare för att få komma med.

Detta var en kort introduktion till hur du kan tjäna pengar på din blogg. Men för att bli framgångsrik bör du lära dig mycket mer om affiliatemarknadsföring och SEO. Ett bra ställe att börja på är Webmastern.se.

 

14 Feb 2012