Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Traditionella snapsvisor vs nya

Det finns inget bra svar på vad som är mer rätt än det andra. Du har bordsvisor på din fest för att få upp stämningen och då är det viktigaste att få folk att sjunga allt vad de kan. Kvantitet är absolut viktigare än kvalité när det gäller snaps- och bordsvisor.

Det finns många som tror att fler kan de klassiska visorna än nya moderna men det är faktiskt ofta inte så. Förutom en äldre generation så kan folk inte ens "Gamle Svarten" särskilt bra, yngre har aldrig hört den på radio.

Vid bröllop har en del fått för sig att klassiska visor passar bäst, att det är lite finare, men de glömmer en sak. Nyss nämnda radio. Dessa numera "fina" visorna skapades för att alla kände till dem, de var då modern musik, utan cred men med hög igenkänningsfaktor.

Ska du ordna snapsvisor till en fest så lägg undan tanken på att det finns "fina" och "ofina" visor (nu menar jag inte fräckisar, de är ett kapitel för sig) utan välj visor efter festdeltagare. En äldre publik ger äldre visor, en ny publik har roligare med nya visor på schlagers och popmelodier. Och har deltagarna kul, då sjunger de.

Det är snarare innehållet som kan avgöra vilken typ av visor det blir och vilken typ av visor man kan sortera bort. En fräckis kan utan tvivel höja en fest men på fel nivå så kan den få en del gäster att undra vilket sällskap de hamnat hos och då får du ingen avslappnad stämning på din fest.

Sammanfattningsvis kan du tänka såhär:

- Moderna eller klassiska bordsvisor beror på deltagarna på festen. De ska känna igen visorna.

- Det finns inga visor som är finare än andra.

- Utmana gärna med en fräckis men håll det på en rätt nivå så ingen på festen sätter i halsen av förskräckelse och endast minns ditt sånginitiativ på grund av den.

29 Feb 2012