Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Träna matte med roliga mattespel

Matte är ett omdebatterat ämne i dagens samhälle och skola. Så gott som alla människor har en åsikt om matematik. En del är positiva till ämnet medan andra inte förstår vad man ska ha det till. Men vanligast är nog att många har svårt för matte och därför anser det vara tråkigt att lära sig. Vilket man kan förstå. Det är ju allmänt känt att när man har svårt för något, oavsett vad det är här i livet, förefaller det som trist och tråkigt.

Man har ingen motivation till att vilja göra ett försök att förstå ämnet om man ständigt har misslyckats med att räkna ut diverse ekvationer och räknetal. Men det finns roliga sätt att lära sig multiplikationstabellen, man kan träna multiplikation i mattespel på nätet, då har man både roligt och lär sig något nyttig på samma gång.

Multiplikation lär man sig tidigt. Redan de första åren i grundskolan lär man sig ett antal tabeller. Men många tycker att det är onödigt att lära sig multiplikationstabellen när man kan ta hjälp av miniräknaren istället. Det ligger en poäng i det de säger.

Enligt min mening bör man ta hjälp av så många hjälpmedel som finns att tillgå när man ska räkna ut olika tal. Varför ska man inte göra det? Dock finns det inte alltid hjälpmedel till hands när man som mest behöver dem. När man exempelvis är och handlar och ska räkna ut hur mycket pengar varorna kostar sammanlagt kan det vara krångligt att använda sig av huvudräkning, men ofta har man vid de tillfällena ingen miniräknare att ta hjälp av och då gäller det att man har lärt sig att räkna utan hjälpmedel i skolan.

När man dock har möjlighet att träna matematik med hjälp av olika tillbehör och hjälpmedel rekommenderar jag roliga mattespel online.

Alltså, olika former av mattespel som man kan hitta och använda sig av på Internet. De flesta hem har ju Internet och det är ett bra sätt att öva upp och lära sig mer om matte.

11 Sep 2012