Artikelparadis

Artikelparadis startades 2011 och drivs för närvarande av Staffan Sundblad. Vi har som mål att bli den största och bästa svenska artikelkatalog som världen har skådat. Med din hjälp kan vi göra detta möjligt. En artikelkatalog är ett perfekt sätt för att exponera dig själv eller dina webbprojekt på internet. Skriv artiklar, lägg in länkar, skicka in dom, få dom publicerade och se din business växa för varje dag!

Senaste artiklarna:

Tryggheten först - Så köper du rätt bil

För många bilköpare är säkerheten det absolut viktigaste. Det finns oberoende biltester att ta del av för den som vill det. Att stora bilar skulle vara säkrare ligger det förstås sanning i, men även mindre bilar i mellanklassen som t.ex Ford Focus klarar sig bra i säkerhetstester.

Många gånger är en ny, mindre bil dessutom säkrare än en äldre bil som saknar krockkudde. Säkerhetsåtgärder som ofta finns hos nya bilar, oavsett storlek, är krockkudde, antisladdsystem, funktion som varnar när bilbältet inte är knäppt och whiplashskydd. Autobromssystem är dock något bara de större bilarna har i dagsläget.

Miljöbilar har ökat både i antal och vad gäller deras säkerhet. Förutom säkerheten kring en eventuell olycka, bedöms också säkerheten på en bil utifrån hur miljövänlig den är. Att inte göra avkall på bilens säkerhet när man köper en miljöbil är en balansgång.

De bilar som tillverkas idag ska ju rulla många år framöver på våra vägar, varför båda aspekterna är viktiga i dagens samhälle. Bäst i klassen vad gäller säkerhet och hur resurssnåla de är ligger bland annat Ford, Volvo och Volkswagen.

Har man säkerheten med sig i tankarna kan man med trygghet se sig som om bland de olika storleksklasserna när man ska göra sitt bilval. Trots alla nya säkerhetsåtgärder är bilbältet ändå det som alltjämt förblir det effektivaste sättet att minska skaderisken vid en olycka. Näst efter bilbältet anses antisladdsystem vara det bästa säkerhetssystemet i en bil.

Det finns till och med viss forskning som menar att färgen på bilen spelar roll vad gäller säkerheten och att somliga färger är överrepresenterade i olycksstatistiken.

Oavsett vilken bil man köper, ska den kunna få förare och passagerare att känna sig trygga. Trygghetskänslorna kan mycket väl grunda sig på hur bekväm man är att köra bilen. Att känna sin bil och dess förmågor kan vara en bra bit på säker körning. Att inte behöva oroa sig för att bilen ska gå sönder eller att den är svårkörd, ger en avslappnad och säker förare och då kan säkerhetstester kännas överflödiga.

Ska man köpa en ny bil är det alltså att titta på och testköra så många olika bilar man bara kan som gäller (Ett tips: Facit, en svensk tjänst, hjälper dig hitta en bil som passar dig, dina krav och din budget).

Man behöver inte ens vara särskilt klar över vilken bil man är på jakt efter när man börjar sitt sökande. Tar man god tid på sig och genomför bilköpet först när man känner sig helt säker, har man gjort en riktigt bra bilaffär som man kan känna sig trygg med.

20 Jul 2012